Makedonci prate razvoj situacije u BiH

"Cirkus u BiH, pronašli selektora za kojeg nisu glasali"

Edmir Škorić

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH još uvijek nije izabrao selektora.

Održano je nekoliko sjednica posljednjih mjeseci, ali nijednom nije donesena konačna odluka o nasljedniku Dušana Bajevića. Činilo se da će danas biti sve gotovo, ali morat ćemo čekati neku novu sjednicu.

Izbor selektora BiH pomno prate i regionalni mediji, a makedonski portal sport1.mk piše o "cirkusu" koji vlada u BiH.

"Pronašli su selektora iz Bugarske, ali nisu glasali za njega", piše u naslovu spomenutog medija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Čini se da će ovaj cirkus potrajati još malo, mada postoj imogućnost da se sutra održi nova sjednica i da se najzad odabere ko će Zmajeve predvoditi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Inače, prvi favorit je bugarski stručnjak Petev, ispred Sergeja Barbareza, miljenika domaće javnosti i navijača, velike legende i bivšeg kapitena koji je ipak ostao uskraćen za podršku većeg dijela članova Izvršnog odbora i ostalog rukovodstva Nogometnog saveza BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.