Komisija predložila Peteva, glasanja uopšte nije ni bilo!

Detalji sa prekinute sjednice

Komisija predložila Peteva, glasanja uopšte nije ni bilo!

A. Čaušević

Ivaylo Petev je kandidat kojeg je predložila Komisija za izbor novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Novi sastanak fudbalske vlade BiH nije donio izbor novog selektora, iako je bio formiran kvorum tako da su informacije koje su se pojavile, da nije bilo potrebne dvotrećinske većine zapravo netačne. 

Na kraju se uopšte nije pristupilo glasanju bez obzira što su postojali formalni uslovi za takav scenarij. 

Da su postojali formalni i pravni uslovi za glasanje potvrdio je potpredsjednik NFSBiH Milorad Sofrenić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Formalno i pravno se može donijeti odluku, ali obzirom na saznanja koja imamo da gospodin Begić svjesno opsturiše da se ne izvrši izbor, mi nećemo da ulazimo u takvu proceduru, ako tako smatra onda neka snosi i posljedice", rekao je Sofrenić poslije prekinute sjednice. 

Kada će Zmajevi dobiti novog selektora u ovom trenutku je zaista teško reći. Ono što je sigurno je da će se saga oko izbora novog selektora nastaviti i u narednom periodu. 

Top Komentari

Inter_tz
**** ih petev gdje njeg i ko njeg nadje,ako nismo sposobni svog covjeka za selektora postavito sta ce nam ino smece
5 0
Chico
A Begic ko sivonja zapeo za Barbareza samo da se dodvori Bosnjama za sve lose sto je uradio. Dajte treceg kandidata, Zlatana Bajramovica ili nekog treceg.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi