Foto - EPA

Kup Italije

Romelu Lukaku zabio za prolaz Intera i zakazao duel sa Milanom

Midhat Šljivak

Inter je nakon produžetaka kao gost savladao Fiorentinu sa 2:1 i plasirao se u četvrtfinale Kupa Italije.

Prvo poluvrijeme donosi bolju igru Intera. Tim Antonija Contea je imao nekoliko dobrih šansi, ali na vodstvo su čekali do 40. minute. Nakon pregleda VAR-a dosuđen je penal, a za 0:1 pogađa Arturo Vidal.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a na samom otvaranju drugog poluvremena Inter propušta veliku šansu da dođe do drugog gola. Lautaro Martinez je sam na šest metara, ali ne pogađa zicer.

Kazna za promašaj stiže u 57. minuti. Cristian Kouame spektakularno pogađa za 1:1.

Do kraja 'regularnih' 90 minuta oba tima su imala dobre šanse za promjenu rezultata. Međutim, falila je završnica kod udaraca i ostalo je 1:1, te se otišlo u produžetke.

Tamo je Inter dominirao. Želio je tim Antonija Contea da riješi sve prije penala, a redom su pokušavali Eriksen, Alexis, Perišić i Lukaku, ali sjajan na golu je bio Terracino koji je sve skinuo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, u 119. minuti Inter dolazi do pobjede. Lukaku je zaboravljen od odbrane Fiorentine i to je Belgijanac kaznio i zabio je za konačnih 1:2 i prolaz Nerazzurra.

Inter će u četvrtfinalu igrati protiv Milana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.