Foto - EPA

Zidane nakon poraza od trećeligaša

"Ovo nije sramota! Otkaz? Miran sam, vidjet ćemo"

Midhat Šljivak

Veliki šok doživio je Real Madrid.

Kraljevi su sinoć poraženi od niželigaša Alcoyana (2:1) nakon produžetaka, a poraz je još i teži kada se zna da je protivnik imao i igrača manje.

Nakon utakmice Zinedine Zidane je stao u odbranu svojih igrača. Preuzeo je odgovornost i tvrdi da nije sramota izgubiti.

"Pokušali smo. Igrači su dali sve od sebe, imali smo šanse da postignemo drugi gol i kada ne zabijete onda stiže kazna. Ispali smo, ali igrači su pokušavali", rekao je Zidane i dodao je:

"Ja sam trener i preuzimam odgovornost. Bilo bi drugačije da smo zabili drugi gol. Nije lopta htjela u gol iispali smo. Nije sramota, ni blizu toga. Ovakve stvari se dešavaju u karijeri i ja potpuno preuzimam odgovornost. Ne volimo gubiti".

Govorio je i da ne razmišlja o eventualnom otkazu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kada se izgubi uvijek se priča o tome. Preuzimam odgovornost i šta bude bit će. Miran sam. Vidjet ćemo šta će se desiti u narednim danima", rekao je Zidane.

Real je prije nekoliko dana ostao i bez trofeja Superkupa, a do kraja sezone još mogu osvojiti Ligu prvaka i La Ligu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.