Pukla bruka u Španiji: Trećeligaš izbacio Real Madrid iz Kupa Kralja!

Čudo nad čudima

Pukla bruka u Španiji: Trećeligaš izbacio Real Madrid iz Kupa Kralja!

S. Grebović

Strašna se senzacija večeras dogodila u 1/16 finala španskog Kupa Kralja budući da je Real Madrid ispao od ekipe Alcoyana nakon produžetaka rezultatom 2:1.

Malo je ko čuo za španskog trećeligaša, ekipu Alcoyana, ali će je Real Madrid upamtiti jako dobro.

Ekipa je to koja je večeras eliminisala višestrukog prvaka Španije i Evrope nakon produžetaka u okviru španskog Kupa. Zidane je na teren poslao šaren sastav, ali opet veoma jak, no nedovoljno da bi prošao svog večerašnjeg protivnika.

Real je od prve minute preuzeo inicijativu i došao do gola u posljednjoj minuti prvog dijela igre preko Militaa. U nastavku su se Kraljevi opustili, što su domaći itekako znali da iskoriste.

U 80. minuti domaći sasvim zasluženo dolaze do gola nakon pogotka Solbesa. U produžecima tim iz trećeg ranga španskog fudbala je uspio da dođe i do drugog gola, ali na kakav način.

Igrala se 110. minuta kada je Lopez zaradio svoj drugi žuti, odnosno crveni karton čime je svom timu napravio medvjeđu uslugu.

I kada su svi očekivali da će Real iskoristiti terensku nadmoć desilo se upravo suprotno jer je Alcoyano nakon lijepe akcije preko Casanove stigao do gola vrijednog pobjede nad slavim Realom i ludilo je moglo da počne!

1/16 finala Kupa Kralja:

Alcoyano - Real Madrid 2:1

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1597849779
Real je postao smijesna ekipa
29 1
Brazuka
Bravooo. I jesu smecari
16 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi