Uveo ga u igru, pa izveo nakon pola sata

Šta se dešavalo u svlačionici: Da li će Iličić biti nova Gasperinijeva "žrtva"?

Endin Čaušević

Fudbaleri Atalante u srijedu doživjeli poraz na svom terenu od Real Madrida (0:1) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Atalanta je skoro cijeli meč igrala s igračem manje jer je Freuler u 17. minuti dobio direktan crveni karton, ali je Real Madrid to krunisao tek u 86. minuti kada je Mendy postigao jedini gol na meču.

No, nakon utakmice u centru pažnje bili su Gian Piero Gasperini i Josip Iličić koji su imali verbalni sukob. Gasperini je uveo Slovenca u igru u 56. minuti, ali ga je izveo samo pola sata kasnije jer je bio nezadovoljan njegovim ponašanjem.

"Prestani se žaliti i uzmi radi nešto", vikao je Gasperini na Iličića tokom izmjene.

Mnogi su ovo odmah uporedili s Papuom Gomezom koji je zbog sukoba s Gasperinijem napustio Atalantu prije mjesec dana iako je bio ponajbolji igrač ovog tima. Navijači sada strahuju da bi ista stvar mogla biti i s Iličićem jer se njihov sukob nastavio i nakon meča.

Gasperini i Iličić imali su verbalni obračun u svlačionici Atalante, a iskusni trener odlučio je još jednom dati do znanja ovom igraču da je ljut na njega jer se stalno žalio na igru saigrača.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Treba da nađeš neko rješenje kako bi pomogao svojim saigračima, a ne da samo dižeš i širiš ruke i žališ se na svaki njihov potez kada ti neko od njih ne doda loptu. Oni rade dosta za tebe i vrijeme je da to shvatiš", rekao je Gasperini Iličiću u svlačionici.

Nakon toga ostali saigrači su smirili situaciju, a Iličić nije htio ništa da odgovara na kritike svog trenera. Kakva će sada biti situacija i odnos između njih sigurno će se brzo saznati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.