Gasperini 'uništio' sudiju meča protiv Real Madrida: Ako ne zna neka nađe drugi posao...
Foto - EPA

Trener Atalante itekako ljut

Gasperini 'uništio' sudiju meča protiv Real Madrida: Ako ne zna neka nađe drugi posao...

M. Šljivak

Real Madrid je sinoć u Bergamu savladao Atalantu sa 1:0 u njihovom prvom duelu osmine finala Lige prvaka.

Ferland Mendy je u finišu meča zabio gol za pobjedu, ali je domaći tim 75 minuta igrao sa igračem manje nakon sumnjivog isključena Rema Freulera.

Trener Atalante Gian Piero Gasperini smatra da je sudija Tobias Stieler zaslužan za pobjedu Kraljeva.

"Drugačije bi bilo da se igralo 11 protiv 11. Nakon isključenja smo se dobro branili i umalo izvukli nulu", rekao je Gasperini i nastavio je o sudiji:

"Utakmica je upropaštena. Prošle sezone je nakon potpunog haosa riješeno pitanje igranja rukom, a sada očigledno imamo pokušaj da se spriječi bilo kakav kontakt u fudbalu. To je ubistvo sporta".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Suspendovan sam u Seriji A jer sam previše pričao. UEFA će me suspendovati na dva mjeseca ako išta kažem, ali... Ne možemo imati sudije koji nikada nisu igrali fudbal i ne znaju razliku između duela i prekršaja. Ako ne znaš razliku, idi nađi neki drug posao. Bolje im je da kao sudije angažuju ljude koji su igrali fudbal. Imaju apsolutno sve da bi im posao bio olakšan, a griješe i gledajući snimke. Čekaš toliko dugo ovakav meč i onda ga oni upropaste. Možda bismo izgubili svakako, ne želim se na rezultat, ali mogli su nas pustiti da barem igramo našu igru", poručio je Gasperini.

Naravno, za Atalantu još uvijek nije sve izgubljeno. Veoma su opasan tim i Real će morati dobro da se potrudi i u revanšu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
Fakat sudija zaluto u fudbal, smiješan crveni ! A opet golman Atalante kad ne ubi viniciusa na istrcavanju, sudija ništa hahahaha šteta za utakmicu
8 1
Bulle
Dobit će njih Atalanta u gostima, Real je nula od ekipe...ovo novo pravilo kaže da ne mora biti crveni ako je zadnji igrač odbrane, plus lopta otišla od njeg...vidjet cemo kako ce UEFA reagovat na sudiju...
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi