U Bergamu umjesto vatrometa golova diskutabilne sudijske odluke: Real kući ide pjevajući

Kraljevi pobijedili Atalantu

U Bergamu umjesto vatrometa golova diskutabilne sudijske odluke: Real kući ide pjevajući

A. Čaušević

Obzirom na stil i način igre na prvom meču osmine finala Lige prvaka očekivao se vatromet golova, a na kraju je završeno s pobjedom gostiju 0:1.

Ipak, susret je počeo upotrebom pirotehnike, vatromet su van stadiona pripremili navijači Atalante kako bi dali podršku svom timu kada već ne mogu biti na tribinama.

Detalj iz 18. minute značajno je odredio kako će se odvijati ostatak utakmice. Freuler je na 20-ak metara oborio Mendyja i dobio crveni karton.

Odluka sam po sebi je diskutabilna jer Mendy nije imao kontrolu nad loptom, iako je Freuler bio posljednji igrač odbrane. Uz sve to, sudija Stieler nije ni konsultovao VAR tehnologiju.

Do kraja prvog dijela bilo je nekoliko situacija na obje strane. Za Real je dobru šansu propustio Nancho, a za Atalantu Luis Muriel u samom finišu. U nadoknadi je i Casemiro zagrijao dlanove Gollinija.

U drugom poluvremenu Real je prebacio težište igre na polovinu domaćih, ali bez Benzeme, Carvajala, Hazarda i Sergija Ramosa to definitivno nije isti tim pa gosti bez obzira na posjed lopte i igrača više nisu bili previše opasni.

U 81. minuti nova diskutabilna odluka sudije Stielera koji za očigledno simuliranje Casemiru u kaznenom prostoru nije dao drugi žuti karton već ga je samo opomenuo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pobjednik je odlučen u 86. minuti kada je sa 20-ak metara lijepim i preciznim udarcem Gollinija matirao Mendy. 

Ostatak meča je Real rutinski priveo kraju te tako napravio veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale Lige prvaka. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ragge
Da je prosao igraca Atalante koji je napravio faul isao bi direktno na golmana, cist crveni karton.. ne volim Real ali realno cist crveni
24 6
Vienner
Moglo je proci mozda i sa zutim kartonom ali pravila su jasna
14 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti