Slavili sa 2:1

Inter ne posustaje: Alexis zablistao protiv Parme

Endin Čaušević

Inter je večeras u gostima pobijedio Parmu sa 2:1 u okviru 25. kola italijanske Serije A.

Inter je uspio da dođe do važne pobjede i iskoristi kiks Milana i tako poveća prednost na šest bodova. Gosti su zaprijetili već u drugoj minuti kada je Hakimi dobro centrirao, ali golman Parme u posljednji trenutak izbija loptu.

Parma je prvu šansu imala u 16. minuti. Nakon centaršuta glavom je šutirao Jasmin Kurtić, ali je Handanović bio siguran.

Novu veliku šansu vidjeli smo tek u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Ovaj put u prilici je bio Lukaku koji je pokušao glavom, no lopta ide pored gola Parme.

Međutim, Inter je na početku drugog dijela uspio da slomi otpor Parme, a zablistao je Alexis Sanchez. Inter je poveo u 54. minuti kada je Lukaku asistirao, a Čileanac sjajano pogađa za 1:0.

Samo osam minuta kasnije Inter je poveo sa 2:0. Lukaku je ponovo uposlio Alexisa koji izlazi sam ispred golmana Parme i ponovo ga matira.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, desetak minuta kasnije Parma je uspjela da se vrati u meč. Odličan gol s vrha kaznenog prostora postigao je Hernani i tako smanjio na 1:2, ali to je bio i konačan rezultat meča.

Inter je i dalje prvi i sada ima 59 bodova, dok je Parma predzadnja sa svega 15 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.