Velika tri boda za Tuzlake

Na Tušnju nastavljen crni niz tima sa Grbavice: Očajni Željezničar poražen od Slobode

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Sloboda je u 24. kolu Premijer lige BiH na Tušnju savladala Željezničar sa 1:0.

Plavi sa Grbavice još su jednom iskazali veliku neefikasnost i peti meč zaredom su ostali bez pogotka.

Gotovo ništa nismo mogli vidjeti u 25 minuta ovog meča. Igralo se dosta tvrdo i bez previše opasnosti pred golom oba tima.

A onda u 27. minuti velika šansa za goste. Ermin Zec bježi odbrani Slobode, šutira, ali Golubović fantastično brani.

Dosta prekršaja viđeno je u prvom dijelu, pa su tako gosti u pet minuta od 32. do 37. dobili tri žuta kartona. Kosorić, Bojo i Stevanović su završili u bilježnici sudije.

Na nova uzbuđenja čekali smo do 41. minute kada je Samir Bekrić promašio dvije velike šanse da gostima donese vodstvo.

Devedžić je igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija Sivac pokazuje na bijelu tačku i odgovornost preuzima Bekrić.

Međutim, Adnan Golubović brani njegov udarac sa 11 metara, a zatim i čudesnom intervencijom spašava i drugi pokušaj igrača gostiju i ostalo je 0:0 na poluvremenu.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme domaći tim stiže do vodstva. Mujagić prolazi po desnoj strani i asistira Saši Maksimoviću koji zabija za 1:0. Gol je postignut iz sumnjive pozicije jer je Mujagić po snimcima bio najbliži Eriću.

Pokušao je potom Amar Osim određenim izmjenama napraviti nešto. Sloboda se povukla i čekala je šanse iz kontri i bili su veoma opasni.

Nije Željezničar napravio previše pred golom Slobode do kraja. Domaći su bez većih problema sačuvali prednost i osvojili svu velika tri boda u borbi za ostanak.


Premijer liga BiH, 24. kolo:

Sloboda - Željezničar 1:0

FK Sloboda: Golubović, Jusić, Devedžić, Marković, Beganović, Kurtalić, Maksimović, Osmić, Mišković, Predragović, Mujagić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Kosorić, Mujezinović, Juričić, Zec, Vrhovac, Bojo, Čeliković, Šehić, Bekrić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.