Vratio se u Brazil

"Gabigol nije uspio u Interu jer su Icardi i Zanetti bili ljubomorni na njega"

Endin Čaušević

Gabriel Barbosa je na ljeto 2016. godine stigao kao veliko pojačanje u Inter iz Santosa.

Inter je za brazilskog tinejdžera tada platio čak 30 miliona eura, ali popularni Gabigol nije opravdao očekivanja na Meazzi.

On je odigrao svega deset utakmica u prvoj sezoni za Inter i postigao je samo jedan pogodak. Godinu dana nakon toga otišao je na posudbu u Benficu gdje se također nije naigrao.

Na kraju se Gabigol vratio u Flamengo što je bio sjajan potez jer igra u odličnoj formi, te je najzaslužniji što je ovaj klub osvojio trofej Copa Libertadores nakon 38 godina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

O njegovom vremenu u Interu govorio je i njegov agent Wagner Ribeiro koji je poručio da su pojedinci bili ljubomorni na Gabigola i nisu mu dopustili da uspije u Interu.

"Imali su veliku zabavu kada je stigao u Inter, mnogo veća nego kada je Kaka došao u Milan. To se nije svidjelo Mauru Icardiju i Javieru Zanettiju koji su bili ljubomorni na njega. On je sjajna osoba i pokazao je u Flamengu o kakvom igraču se radi. U Interu mu oni nisu dali da uspije", rekao je Ribeiro.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.