Laporta otkrio detalje: Nestvarno šta je Inter 2006. godine ponudio za Lionela Messija

Nisu ga željeli prodati

Laporta otkrio detalje: Nestvarno šta je Inter 2006. godine ponudio za Lionela Messija

E. Čaušević

Lionel Messi još uvijek nije donio odluku da li će na kraju ove sezone produžiti ugovor s Barcelonom.

Messijev ugovor ističe ovog ljeta, a Argentinac je nedavno poručio da će svoju odluku saopštiti nakon završetka sezone. Novi predsjednik Barcelone, Joan Laporta, vjeruje da će Messi ostati u klubu u kojem je proveo cijelu dosadašnju karijeru.

Laporta je dao intervju za radio Onda Cero u kojem je govorio o planovima za budućnost što se tiče katalonskog kluba, ali naravno neizostavna tema bio je i Messi.

Predsjednik Barcelone je u dobrim odnosima s Argentincem, te je siguran da će on ostati na Camp Nou. Također, prisjetio se i 2006. godine kada je odolio nestvarnoj ponudi Intera za Messija jer je tada vjerovao u njega i to je bila jedna od najboljih odluka koje je ikad donio.

"Niko ko voli Barcelonu ne treba da ima neke sumnje oko Messija. 2006. godine smo odbili ponudu od 250 miliona eura za njega od Intera. Massimo Moratt ga je htio dovesti svim silama, ali ja to nisam dao. Ta cifra u to vrijeme je bila nevjerovatna, ali znao sam da ga ne smijemo prodati", rekao je Laporta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

O kakvoj cifri je riječ dovoljno govori podatak da je tada najskuplji transfer u historiji fudbala držao Zinedine Zidane prelaskom iz Juventusa u Real Madrid za oko 50 miliona eura.

Inter je tada bio finansijski itekako moćan i nudio je pravo bogatstvo za Messija, te su ostali u šoku kada su iz Barcelone dobili odbijenicu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Zinedine Zidane je prešao iz Juventusa u Real Madrid za 75 miliona eura,a ne 50-ak Čauševiću. Jel se mogu provjeriti neke informacije iz teksta prije nego se isti objavi?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi