Klubovi poredani po vrijednosti

Barcelona po prvi put ispred Reala na prestižnoj listi

E. Škorić

Prema novoj listi uglednog i prestižnog magazina "Forbes", Barcelona se nalazi ispred Real Madrida kada je u pitanju najvrijedniji klub na svijetu.

Ovo je prvi put da se Barcelona našla ispred Reala, a vrijednost kluba iz Katalonije procjenjuje se na 4,76 milijardi dolara, dok je Realova vrijednost procijenjena na 4,75 milijardi.

U zadnjih 16 godina samo su se dva kluba smjenjivala na vrhu. Real je pet puta bio n avrhu, a Manchester United čak 11 puta.

Do porasta vrijednosti velikih klubova je došlo bez obzira na pad prihoda tokom pandemije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bayern je treći na listi sa 4,22 milijarde dolara, pa slijede Manchester United s 4,2 miljarde, zatim Liverpool s 4,1 miljardu, Manchester City sa 4 milijarde, Chelsea sa 3,2 milijarde...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.