Do ove sezone niko nije znao za njega, sada ga Barca procjenjuje na 400 miliona eura

Pedri će dobiti novi ugovor

Do ove sezone niko nije znao za njega, sada ga Barca procjenjuje na 400 miliona eura

E. Škorić

Mladi nogometaš Barcelone Pedro Gonzalez Lopez ili poznatiji kao Pedri igra svoju prvu sezonu u Barceloni i poprilično je impresionirao.

Tek mu je 18 godina, ali ove je sezone igrao u 30 mečeva u svim takmičenjima. Brzo je osvojio simpatije navijača, koji vjeruju da će s Ansuom Fatijem biti budućnost kluba.

Barcelona je u ljeto 2019. godine dogovorila nejgov transfer za samo pet miliona eura iz Las Palmasa, a trenutni ugovor s Kataloncima vrijedi do ljeta 2022. godne. Međutim, Barca ima opciju odnosno klauzulu koju može da aktivira na dodatne dvije sezone.

Španci će ponuditi potpuno novi ugovor Pedriju do ljeta 2026. godine, a njegova odštetna klauzula bit će nevjerovatnih 400 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S obzirom na tu cifru, čini se da se radi o nevjerovatnom talentu i igraču koji će imati veliku karijeru.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Rodjeni66
Ko mu te milijone daje nevrijedi ni 400 tisuca
2 3
MethodMan
Propast ce ako to urade niko ga nikad neće htjeti kupiti
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi