"Pjanić je jedna od najvećih grešaka u historiji fudbala"

Pale su krupne riječi

"Pjanić je jedna od najvećih grešaka u historiji fudbala"

A. Čaušević

Miralem Pjanić svoju avanturu ne provodi kako je to zamišljao. Kod Ronalda Koemana je praktično na marginama i priliku za igru dobija na kašičicu.

André Cury, bivši glavni čovjek Barcelone za južnoamerički fudbal je dovođenje Pjanića opisao kao jednu od najvećih grešaka u historiji fudbala.

Bh. reprezentativac je ljetos stigao na Nou Camp iz Juventusa, dok je u suprotnom smjeru otišao Arthur Melo.

"To je jedna od najvećih pogrešaka koje sam vidio u svijetu fudbala. Apsurno je. Mijenjate 23-godišnjaka koji ima platu dva miliona za 31-godišnjaka koji mora imati platu od šest miliona", rekao je Cury za katalonski Sport.

Nakon toga je pokušao i odbraniti Arthura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Normalno je da Arthur još uvijek nije mogao pokazati šta sve zna, stigao je u klub poput Barcelone i imao povrede koje su mu ometale napredak. Prve sezone je bio pomalo zbunjen, poslije čega se usredotočio", rekao je Cury.

Nakon što nije dobio ni minute u drugom ovosezonskom El Clasicu Pjanić bi možda i trebao preispitati svoj eventualni ostanak na Nou Campu jer dok je Koeman na klupi teško da će igrati u kontinuitetu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Mali Puig takođe ne dobija minute, a dijete je Barçelone. Po meni dosta griješe treneri, a to se vidjelo i u El Clasico-u. Da su Pjanić i Puig dobili prilika onoliko koliko su dobili osrali veznjaci, oni bi bili deset puta bolji nego što to sada izgleda. Jednostavno nemaju sreće sa trenerom koji je pokazao da nije trener za velike stvari. I Barça je sa njim pogriješila i nastavit će griješiti ako ga ostave za sljedeću sezonu. Treba dovest Xavija, pa kud puklo da puklo.
21 1
19211921
Ja igracine i Arthura eno ga grije klupu u Juventusu i kad udje napravi gol za protivnike
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi