Žestoko je reagovao na vijest o stvaranju Superlige

Neville bijesan zbog potpisa engleskih klubova: Izbacite ih iz lige, oduzmite im titule

Midhat Šljivak

Jedanaest klubova iz Španije, Engleske i Italije potpisalo je sporazum oko osnivanja evropske Superlige.

Veliki broj evropskih velikana stavio je potpis na ovaj dokument, a naravno na takav potez su se odlučili kako bi umjesto UEFA-e kontrolisali zaradu od TV prava.

Ovo takmičenje bi trebalo da se sastoji od 16 stalnih timova uz još četiri kluba koji bi plasman ostvarili kroz nacionalna prvenstva, a klubovi bi igrali 18 utakmica grupne faze i zatim završni dio od četvrtfinala.

Za sada su iz Engleske potpis na ugovor stavili Manchester United, Tottenham, Arsenal i Liverpool i izazvali su zaista žestoke reakcije.

Legenda Manchester Uniteda Gary Neville prvi je podigao glas i rekao je da mu se ovi klubovi gade nakon ovakve odluke.

"United, Spursi i Arsenal čak ne igraju u Ligi prvaka. Arsenal je potpuno pogubljen klub i očekuju dobre stvari ako uđu u Superligu? Odvratno", započeo je Neville izlaganje za Sky Sports i nastavio je:

"Ovo je sramota. Mora se provjeravati potrošnja klubova i ovo je čista pohlepa. Vlasnici nemaju nikakve veze sa klubovima i navijači ih moraju zaštiti".

Nije se na ovim riječima Neville zaustavio i nastavio je sa žestokim napadima na spomenute klubove, najviše na svoj United.

"Navijač sam Manchester Uniteda 40 godina, ali sam zgrožen Unitedom i Liverpoolom. Neka uđu u ligu, a onda ih kaznite. Teško ih kaznite, ogromnim kaznama, oduzimanjem bodova, oduzmite im titule. Izbacite ih iz lige i dajte trofeje Fulhamu i Burnleyju. Što je dosta dosta je. Navijači se neće pomiriti sa ovim. U doba velike krize i mnogih klubova koji se bore, vlasnici preko zooma pričaju novcu. Ovo je prava pohlepa", rekao je Neville.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mnogi ljudi iz svijeta fudbala dijele mišljenje Garyja Nevilla i vidjet ćemo kako će sve završiti

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.