Greenwood junak Manchester Uniteda protiv Burnleyja

Domaći slavili sa 3:1

Greenwood junak Manchester Uniteda protiv Burnleyja

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda danas su na svom terenu pobijedili Burnley nakon preokreta sa 3:1 u meču 32. kola Premiershipa.

Crveni đavoli uspjeli su uz dosta muke da dođu do pobjede protiv Burnleyja, a junak je bio Mason Greenwood koji je postigao dva gola za domaći tim.

Burnley je već u drugoj minuti zatresao mrežu Uniteda preko Wooda, ali je pogodak poništan zbog ofsajda. Osam minuta kasnije Pogba sjajno šutira glavom, ali golman gostiju to brani.

United je u 15. minuti ponovo zaprijetio. U šansi je bio Bruno Fernandes koji je ostao sam na ruku kaznenog prostora, ali šutirao je pored desne stative.

Veoma dobru šansu u 30. minuti imao je Rashford, ali ni ovaj put nije bilo gola. United je prijetio još nekoliko puta do kraja prvog poluvremena, ali je Burnley uspio da "preživi".

Crveni đavoli su početkom drugog dijela konačno uspjeli da povedu. Rashford je asistirao, a gol za 1:0 postigao je Greenwood u 48. minuti.

Međutim, samo dvije minute kasnije gosti su poravnali na 1:1. Slavlje Uniteda kratko je trajalo jer je Tarkowski uspio da zatrese mrežu domaćeg tima i vrati Burnley u meč.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, United je uspio da dođe do pobjede u samom finišu. Greenwood je u centru pažnje bio ponovo u 85. minuti kada je na asistenciju Pogbe pogodio za 2:1. Konačnih 3:1 u sudijskoj nadoknadi postavio je Edinson Cavani.

Manchester United je i dalje drugi na tabeli sa 66 bodova, dok je Burnley na 17. mjestu sa 33 boda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
I ja mislim da United sledecu sezono bice glavni za osvoiti ako dovedu jos 2-3 pojacanja a i Chelsea bice konkurent mislim da ce city iduce godine gledati u ledza Unitedu i Chelsea
3 2
Ade1987
Manchester United igra sjajno ali odabran katastrofa pa ko onome dade kapitensku traku
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi