Pao je dogovor

Zbog obećanja Salihamidžića velika nada evropskog ngometa stiže na ljeto u Bayern!

Edmir Škorić

Eduardo Camavinga jedna je od glavnih želja čelnika Bayerna u ljetnom prijelaznom roku.

Bayern je odlučan da dovede mladu zvijezdu iz Rennesa, a prema pisanju France Footballa, Camavinga bi se na ljeto trebao pridržuiti Bayernu. Camavinga je prva želja Bavaraca, a druga je Florian Neuhaus iz Borussije Moenchengladbach.

18-godišnji zadnji vezni je navodno prihvatio da ide u Bayern, nakon što mu je sportski direktor Nijemaca Hasan Salihamidžić obećao "zanimljivu avanturu, perspektivnu budućnost i dovoljnu minutažu za njegov razvoj". To je bilo dovoljno Francuzu da kaže 'da', a i Rennes nije imao ništa protiv jer će zaraditi pristojan novac.

Bayern će za talentovanog Francuza platiti 35 miliona eura, a on će doći kao zamjena za Davida Alabu i Javija Martineza, koji od ljeta neće biti stanovnici Minhena. Camavinga je u Rennesu od 2019. godine i ove sezone je odigrao 35 utakmica, te je postigao jedan gol uz jednu asistenciju. Trenutni ugovor s Rennesom vrijedi mu do ljeta 2022. godine.

Sada je već jasno da će biti većih promjena u Bayernu. Trener Hansi Flick je već najavio odlazak, a uz spomenute Alabu i Martineza, od kluba će se oprostiti i Jerome Boateng, dok će se Douglas Juventus vratiti u Juventus odakle je bio posuđen.

Osim Camavinge, Bayern će od ljeta računati i na francuskog stopera Dayota Upamecana koji je doveden iz Leipziga, dok će se s posudba iz Parme, odnosno Hoffenheima vratiti Joshua Zirkzee i Chris Richards.

Bayern nije uspio odabraniti ove sezone titulu u Ligi prvaka, no nadomak je nove titule u Bundesligi. Trenutno ima sedam bodova više od Leipziga, a do kraja je ostalo još samo četiri kola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Važno je napomenuti da Bayern nije pristao da bude učesnik novoformirane Superlige, pa je vrlo izvjesno da će UEFA, ukoliko odluči kazniti izbacivanjem Ciyja, Real i Chelsea, Bavarace vratiti u polufinale Lige prvaka u ovoj sezoni. To je jedina od opcija o kojoj se razmatra ukolik dođe do eliminacije timova koji su odlučili da se odazovu Superligi.

Bayern narednu utakmicu igra već večeras, pošto će ugostiti Bayer iz Leverkusena i to bi svakako mogao da bude praznik nogometa jer se radi o ekipama koje uvijek igraju za gol više. Šteta je samo što eć Allianz Arena biti prazna...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.