Damjanoviću je boravak na Bilinom polju ostao u lijepom sjećanju

Damjanoviću je boravak u Zenici ostao u lijepom sjećanju

Bivši reprezentativac BiH pohvalio se članskom kartom NK Čelik

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Orašja ove sezone grčevito se bore za opstanak u 1.ligi FBiH, sa veoma malim budžetom, ali s dosta ambicioznim i mladim trenerom Dariom Damjanovićem, koji skuplja trenersko iskustvo u ovom klubu.

Damjanović se nakon završetka igračke karijere posvetio trenerskom poslu, a nakon kratkog, ali i uspješnog boravka u Zvijezdi iz Gradačca, krajem oktobra prošle godine preuzeo je ekipu Orašja, te ima težak zadatak da ostavi ovaj klub u 1.ligi FBiH.

Damjanović je imao bogatu igračku karijeru, igrao u brojnim klubovima u BiH, ali i u inostranstvu, ovaj bivši veznjak upisao je 17 nastupa za seniorsku reprezentaciju BiH.

Ovaj 39-godišnjak u svojoj karijeri jednu sezonu proveo je na Bilinom polju, te je nosio dres zeničkog Čelika. Njegov boravak u Zenici ostao mu je u lijepom sjećanju, ali i svim navijačima Čelika, te o Damjanoviću imaju samo riječi hvale.

Nedavno je Damjanović s ekipom Orašja gostovao na Bilinom polju, gdje su odigrali prijateljski meč protiv Čelika. To je bila prilika da se Damjanović upozna s novim rukovodstvom kluba, te sa njihovim ambicijama i namjerama u narednom periodu. Očito mu se svidio plan i vizija nove Uprave Čelika, te je odlučio da se učlani u NK Čelik, te tako postane član zeničkog ponosa.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Danas se na društvenim mrežama Damjanović pohvalio da je dobio kovertu, odnosno člansku karticu NK Čelik za ovu godinu. Svakako lijep gest ovog bivšeg igrača Čelika, koji sigurno želi, kao i većina bh. javnosti da se zenički klub što prije vrati u društvo najboljih klubova u BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.