Agnelli s tribina posmatrao Staru damu

Ronaldo u pobjedi Juventusa "bježao" od lopte, Inter se opet okliznuo

A. Čaušević

Odigrano je šest mečeva 32. kola Serije A na kojim je postignuto ukupno 14 golova. U centru pažnje bili su susreti Juventusa i Interija.

Na dan kada se najviše pričalo o njegovom predsjedniku, Andreu Agnelliju, Juventus je je dočekao Parmu i uspio je nekako pobijediti. Završeno je 3:1.

Gosti su poveli u 25. minuti kada je prelijep gol iz slobodnjaka pogodio Brugman. Do krivice snosi Cristiano Ronaldo koji je opet krio lice u živom zidu.

Bianconeri su do preokreta stigli golovima Alesa Sandra, da bi tačku na i u ovoj utakmici stavio De Ligt. Stara dama je tako na idealan način iskostilia poraz Milana od Sassuola.

Inter je gostovao Speziji i nije uspio pobijediti, ali je svejedno povećao prednost nad prvim pratiteljom. Završeno je 1:1, a Nerazzurri su na +10 u odnosu na Milan.

Spezia je povela golom Fariasa u 12. minuti, da bi Perišić u 39. minuti izjednačio. U posljednjim minutama meča zbog minimalnih ofsajda poništeni su golovi Martinezu i Lukakuu.

Genoa i Benevento su počeli fenomenalno, pa su se naglo zaustavili. U prvih 20 minuta viđena su četiri gola. Viola za goste, Pandem za domnaće, Lapadula opet za goste i Pandev opet za domaće. Na kraju je bilo 2:2.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cagliari je osvojio velika tri boda u borbi za opstanak. Junak je Joao Pedro čiji je gol bio dovoljan za pobjedu nad Udineseom u gostima.

Minimalan trijumf u gostima upisala je Sampdorija koja je golom Quagliarelle praktično poslala Crotone u Seriju B, dok su Bologna i Torino odigrali 1:1. Amer Gojak opet nije igrao za Bikove.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.