Flick odlučan da ide iz Bayerna, a za njega je veliki interes pokazao velikan s Apenina

Mijenja Pirla?

Flick odlučan da ide iz Bayerna, a za njega je veliki interes pokazao velikan s Apenina

E. Čaušević

Njemački stručnjak Hansi Flick prije nekoliko dana potvrdio je da će na kraju ove sezone napustiti klupu Bayerna.

Flick je prošle sezone s minhenskim klubov uspio da osvoji sve što je mogao i mnogi su iznenađeni zbog odluke Bavaraca da puste ovog trenera. No, Flick je već neko vrijeme u sukobu s Hasanom Salihamidžićem i očito je da više to ne može da trpi.

Trener Bayerna tražio je od popularnog Brace da se više pita kada su u pitanju transferi, ali mu Salihamidžić to nije dopustio. Čelnici Bayerna stali su na stranu Salihamidžića zbog čega je Flick odlučio da ide.

On je prije nekoliko dana potvdio da će na kraju sezone raskinuti ugovor s Bayernom i da je to već rekao svojim fudbalerima.

"Želim da raskinem saradnju na kraju sezone. To je činjenica i bilo mi je veoma važno da to ekipa čuje od mene. Odluka za mene nije bila laka. Navijač sam ovog kluba i vječno ću biti zahvalan za šansu koju su mi dali. Uradili smo sjajan posao u prethodne gotovo dvije godine i ja sam impresioniram kvalitetom kojeg ekipa ima", rekao je Flick.

Prije nekoliko dana pojavila se informacija da bi Flick nakon Evropskog prvenstva mogao preuzeti reprezentaciju Njemačke, ali to je ostalo samo na špekulacijama.

No, danas se u njemačkim medijima piše da bi Flick na ljeto vrlo brzo mogao naći novi posao i to na Apeninima. Navodno, u Juventusu ozbiljno razmatraju opciju da ponude Flicku ugovor i da na kraju sezone na mjestu trenera zamijeni Andreu Pirla.

Ugledni Bild objavio je danas da će Juventus biti jedna od opcija za Flicka jer čelnici kluba iz Torina nisu zadovoljni rezultatima Pirla. Juventus je ponovo razočarao u Ligi prvaka, a čini se da će po prvi put nakon devet godina ostavi bez Scudetta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jasno je da će Flick na kraju sezone biti u centru pažnje i da mu neće manjkati ponuda zbog odličnih rezultata koje je ostvario kao trener Bayerna.

Ukupno je Flick Bavarce vodio u 81 utakmici. Čak 67 puta je njegov tim slavio, osam puta je igrao neriješeno i izgubio je samo šest puta. U prvoj sezoni osvojio je sve moguće trofeje s Bavarcima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BetonskiMozgovi
***** vas Flick više, k'o da je ćaća nekome iz redakcije..
2 2
Tz_Niko75
Samo Flick Flick...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi