Predsjednik Reala u centru pažnje

Perez udario Kloppa gdje ga boli: Stari lisac ravnodušno "umirio" trenera Liverpoola

Admin Čaušević

Florentino Perez je proteklih dana u centru pažnje jer je morao dati odgovore na mnoga pitanja, posebno ona o formiranju Superlige. 

Perez je sinoć gostovao na jednom španskom mediju. Govorio je o mnogim temama, a u jednom momentu se dotakao Liverpoola i Juergena Kloppa.

Menadžer Liverpoola je prilikom dvomečea četvrtfinala Lige prvaka protiv Reala kritikovao mjesto odigravanja susreta u Madridu, tačnije stadion Alfredo Di Stefano.

"Bilo je jako čudno igrati večeras zbog stadiona. Na Anfieldu ćemo barem imati pravi stadion i to će sigurno biti dobro za nas", tada je kazao Klopp.

Stigao je i Perezov odgovor koji je u maniru iskusnog lisca "umirio" njemačkog stručnjaka i na neki način "udario" ga tamo gdje boli.

"Ne znam zašto ne voli Valdebebas. Nama je isto. Valdebebas i Kiev, za nas je isto. Oba puta smo ih pobijedili sa 3:1", rekao je Perez.

Prvi čovjek Kraljeva se prisjetio finala Lige prvaka iz 2018. godine kada je Real slavio nad Liverpoolom i stigao do treće uzastopne titule prvaka Evrope.

Inače, Perez i dalje ne odustaje od ideje Superlige. Kazao je kako neki klubovi još uvijek nisu odustali te da vjeruje kako će jednog dana ovaj projekat i zaživjeti.

Iako je projekat Superlige za sada propao, Perez nema namjeru da odustane.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ako ovaj projekat nije uspio, drugi sigurno hoće. Svih 12 klubova potpisalo je ugovore i projekat je sasvim ostvariv bez njemačkih i francuskih klubova", istakao je i nastavio je:

"Juventus i Milan nisu napustili ligu. Barcelona još razmišlja o tome. Možda možemo napraviti određene promjene u sistemu, da ulaze po četiri najbolje ekipe iz Engleske, Španije... Važno je da veliki klubovi igraju jedni protiv drugih kako bi fudbal ponovo privukao djecu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.