Real Madrid i Juventus bi mogli ostati bez učešća u Ligi prvaka naredne sezone
Foto - EPA

Klubovi traže sankcije za velikane

Real Madrid i Juventus bi mogli ostati bez učešća u Ligi prvaka naredne sezone

M. Šljivak

Haos oko kreiranja evropske Superlige kojeg su izazvali predsjednici Real Madrida i Juventusa se ne stišava.

Florentino Perez i Andrea Agnelli najveći su zagovornici stvaranja lige evropskih bogataša, ali prvi plan im je propao nakon samo 48 sati.

Uz Real i Juventus je ostala još samo Barcelona, ali se prema određenim informacijama, UEFA prema katalonskom timu neće odnositi kao prema španskom i italijanskom prvaku.

To je poručio i predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin koji je rekao:

"Određeni klubovi će morati da snose posljedice. Oni su svi članovi naše organizacije, ali sa nekim ljudima moj odnos više neće biti isti. Svi su me razočarali, ali recimo da je Barcelona najmanje. Joan Laporta nije imao ništa u svojim rukama i napravio je pravi potez time što dopustio da članovi kluba odluče o svemu".

Oglasi

Gazzetta dello Sport tvrdi da su ostali velikani evropskog fudbala zatražili sankcije od UEFA, prije svega prema Juventusu i Real Madridu.

Ugledni italijanski list tvrdi da su određeni klubovi zatražili da se ovi velikani izbace iz Lige prvaka za narednu sezonu, pa bi na kraju sve akcije Pereza i Agnellija mogle skupo koštati njihove ekipe.

Izostanak iz Lige prvaka značio bi i velike finansijske gubitke i bit će svakako veoma zanimljivo sačekati odluku UEFA-e u ovom slučaju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

UEFA je najavila kako će napraviti određene korake kako bi se u budućnosti spriječili svi pokušaji klubova da kreiraju svoje takmičenje, što im je sa Superligom bio plan.

Treba svakako istaći da UEFA razmatra i određene promjene u finansijskom fair playju. Klubovi bi zbog pandemije u narednim godima mogli imati brojne olakšice, ali o svemu će se više znati nakon sutrašnjeg sastanka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Real ima najjači lobi u svijetu i njima se uvijek namiješta liga prvaka prvenstveno tako da je to šuplja priča, a Juve neće ni izboriti kroz prvenstvo ligu prvaka tako da njima to nije ni bitno i onako su samo prolaznici nesjećam se kad su zadnji put osvojili trofej
6 8
zajid08
Nebi ih ja izbacivo, ionako nema nista od super lige, nisu igraci krivi, a navijaci jos manje. A sto se tice dvojice predsjednika, to je do njih hoce li imati morala i dati ostavke poslije ovakvog haosa...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti