Perez o promjenama u Realu: Modrić je potpisao, a može ići svako ko to želi
Foto - EPA

Predsjednik Real Madrida

Perez o promjenama u Realu: Modrić je potpisao, a može ići svako ko to želi

M. Šljivak

Predsjednik madridskog Reala Florentino Perez govorio je za El Larguero o potencijalnim pojačanjima, ali i odlascima iz njegovog kluba.

Perez je potvrdio da je Luka Modrić dogovorio nastavak saradnje sa Kraljevima, ali da to nije slučaj sa kapitenom kluba Sergijom Ramosom.

"Sa Modrićem smo odavno dogovorili novi ugovor, ali ne i sa Ramosom. Razgovarali smo nekoliko puta, ali se nismo uspjeli dogovoriti. Ne znam zbog čega. Volim ga kao sina, ali situacija je takva kakva je", rekao je Perez.

Dodao je još kako svi oni koji ne žele ostati u klubu mogu ići. Aludirao je na Raphaela Varanea.

"Sretan sam zbog tima kojeg imamo, a igrači koji ne žele ostati u klubu, mogu ići. Sa njim nema dogovora oko novog ugovora, a ovaj mu ističe u junu 2022. godine".

Oglasi

Uvjeren je Perez kako će na klupi kluba i u narednoj sezoni sjediti Zinedine Zidane.

"Ne mogu zamisliti Real Madrid bez Zinedinea Zidanea kao trenera. I ne, nije istina da sam ga htio otpustiti nakon meča protiv Shakhtara u Ligi prvaka. Ja ga nikad neću otpustiti".

U proteklom periodu sa dolaskom u Realu povezivali su se brojni fudbaleri, među kojima Kylian Mbappe i Cristiano Ronaldo. Perez je govorio o njima.

"Ako Mbappe ne dođe ove godine, niko me neće upucati. Ako se to ne dogodi, to je zato što se ne može završiti. Smatram da su partneri zadovoljni mojim poslom", rekao je Perez i dodao je:

"Špekulacije o povratku Cristiana Ronalda su lažne. Ništa se ne događa povodom toga".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Predsjednik Reala je u razgovoru oko Superlige otkrio da veliki klubovi vjerovatno neće moći da prave transfere koje svi očekuju, te da je dolazak Mbappea ili Erlinga Haalanda u Madrid zbog ekonomske situacije mnogo teži.

Zbog toga je pala odluka o pokretanju Superlige, koja je na kraju brzo doživjela svoj krah.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krems_krems12
Hoce da dovede Mbapea za 200 miliona eura i onda kuka na sva usta kako je njegov klub u minusu 650 miliona i da treba napraviti super ligu
5 3
MojneBaa
Najzlobniji klub na svijetu gledano kroz historiju koji cak i sada u modernom vremenu pokazuje svoje licemjerstvo i poganštvinu ovi navijaci papci bosansko hercegovacki da znaju historiju ovog hala diktatorskog kluba i kako su osvajali trofeje otimali igrace sakrili bi se u rupu ali taa će papak on zavijaa za real
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi