Neće ostati u Arsenalu

Kolašinac od ljeta u Italiji?

Samir Mlaćo

Schalke je ispao iz Bundeslige, a značilo je to i neslavan povratak u klub Seada Kolašinca.

Ugovor sa Arsenalom bh. reprezentativcu ističe na kraju sezone, no teško je očekivati i da će biti nastavljen.

Kolašinac bi prema pisanju medija u Engleskoj mogao preseliti u Italiju. Želja je Lazija i stigao bi kao slobodan igrač.

Sve bi trebalo biti jasnije uskoro, a ako se transfer ostvari Kolašinac bi se priključio Senadu Luliću, bivšem bh. reprezentativcu, ukoliko isti na kraju sezone ne napusti Italiju, kao što se već špekuliše.

Kolašinac sa saigračima u Gelsenkirchenu proživljava teške dane. Navodno su u strahu od navijači zatražili i policijsku zaštitu koji su razočarani zbog ispadanja kluba u popularnu Cvajtu.

Ovo će biti četvrto ispadanje iz Bundeslige za Schalke u 117 godina povijesti kluba. Tri prethodna ispadanja dogodila su se 1981., 1983. i 1988. godine. Poraz od Arminije Bielefeld u utorak bio je zvanična potvrda nove propasti kultnog kluba koji je u prosjeku na stadionu imao oko 60.000 gledatelja.

Nakon poraza ispred stadiona su se odigrale filmske scene. Bijesni navijači ganjali su igrače, a Bild navodi da su sada Kolašinac i društvo zatražili policijsku zaštitu jer se boje za vlastite živote.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dogodile su se stvari koje su - kao što je klub naglasio - bile izvan granica pristojnosti. Kako su izvijestili njemački mediji, nogometaši i osoblje bili su zasipani jajima i pirotehnikom. Skupina od oko 500 huligana okupila se ispred stadiona i napala igrače. Policija je brzo preuzela kontrolu nad situacijom, također zbog činjenice da su sportisti počeli bježati. Srećom niko nije povrijeđen, premda je - kako potvrđuje policijski glasnogovornik u intervjuu za TV Sport1 - dvojicu igrača trebalo izbaciti.

Bild tvrdi da će i tokom treninga policija čuvati igrače Schalkea, koji će takođe zatražiti psihološku pomoć. Situacija je ozbiljna do te mjere da igrači razmatraju radikalne korake - da odustanu od igranja u posljednja četiri kola Bundeslige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.