Vatromet golova na Maradoni, slijedi nezapamćena drama u Seriji A

Velika borba za Ligu prvaka

Vatromet golova na Maradoni, slijedi nezapamćena drama u Seriji A

Admin Čaušević

U Seriji A će se do kraja sezone voditi velika borba za plasman u Ligu prvaka, postalo je to jasno nakon golijade na stadionu Diego Armando Maradona. 

Napoli je u posljednjem meču 32. kola bio domaćin Laziju, u susretu sa sedam golova ubjedljivu pobjedu upisali su domaći rezultatom 5:2.

Partenopei su sjajno otvorili meč. Zabili su iz penala u 7. minuti preko Insignea, da bi nedugo zatim poslije brze akcije strijelac bio Politano.

Na startu drugog dijela Insigne postiže svoj drugi gol na meču, da bi u 65. minuti Mertens servirao poker. Gosti preko Immobiela i Milinković-Savića postižu dva gola i daju sebi nadu.

Gol srbijanskog veznjaka je bio možda i najljepši detalj na meču jer je na prekrasan način zabio iz slobodnjaka plasiravši loptu pod same rašlje.

Međutim, tačka na i stavljena je na i u 80. minuti kada je konačan rezultat postavio Osmineh za potvrdu nova tri boda Napolija.

Bivši bh. reprezentativac Senad Lulić se našao među rezervistima, a priliku za igru dobio je u posljednjih pola sata kada je zamiijenio Faresa. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Šest kola uoči kraja jasno je da će uslijediti nezapamćena borba za Ligu prvaka jer ekipe od 2. do 5. mjesta djele samo tri boda, još je ostalo da odigraju nekoliko međusobnih duela.

Prvo mjesto je rezervisano za Inter, dok će se za Ligu prvaka boriti Milan (66), Atalanta (65), Juventus (65) i Napoli (63).

Top Komentari

Medo-Brundo
Na Maradoni ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi