Roma gostuje Cagliariju

Džeku opet čeka "slobodna" nedjelja?

Admin Čaušević

Roma će u 33. kolu Serija A gostovati Cagliariju koji vodi grčevitu borbu za opstanak. 

Edin Džeko je u četvrtak bio starter protiv Atalante, a prema najavama iz Italije kapitena bh. reprezentacije opet čeka "slobodna" nedjelja.

I treći vikend zaredom Dijamant prema svemu sudeći neće biti starter u meču Serije A. Nakon Bologne i Torino isto ga čeka i protiv Cagliarija.

Prema najavama iz Italije Paulo Fonseca će večeras od 18 sati na stadionu Sardegna Arena ponovo priliku od prve minute dati Borji Mayoralu.

Interesantno i da protiv Sassuola, prvom meču poslije reprezentativne pauze Džeko nije bio starter što znači da će četvrti vikend u nizu meč početi s klupe.

Vidjeti Mayorala i Džeku zajedno na terenu za sada nije opcija što je Fonseca govorio nakon remija s Atalantom. Na Olimpicu je završeno 1:1.

"Ekipa nije pripremljena da igra sa dva napadača. Pokušali smo, ali mi se nije svidjelo", kratko je kazao portuglaski stručnjak za DAZN.

Roma u četvrtak u polufinalu Europa lige gostuje Manchester Unitedu i ako je vjerovati dosadašnjoj praksi popularni Dijamant će biti starter na Old Traffordu.

Priznao je bh. napadač kako je Manchester United favorit u ovom polufinalu, ali da Roma itekako može iznenaditi.

"Zaslužili smo mjesto u polufinalu i moramo i dalje davati najbolje od sebe jer se ne igraju ovakve utakmice svaki dan", rekao je Džeko za Roma TV i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moramo biti svjesni naših mogućnosti. Znamo da je Manchester United jak tim i da su favoriti u dvomeču, ali činjenica da smo stigli do polufinala nam daje pravo da vjerujemo u prolaz", istakao je Džeko.

"Kvalitetna smo ekipa i u ovim utakmicama moramo djelovati kao tim. Ako u tome uspijemo onda ništa nije nemoguće", poručio je Sarajlija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.