Edin Džeko nakon dugo vremena u Engleskoj: Tražit će svoju šansu na Old Traffordu
Foto - EPA

Roma ide Manchester Unitedu

Edin Džeko nakon dugo vremena u Engleskoj: Tražit će svoju šansu na Old Traffordu

M. Šljivak

Edin Džeko će nakon dugo vremena ponovo zaigrati u Engleskoj, a bh. napadač bi mogao predvoditi napad Rome u četvrtak na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda.

Crveni đavoli će ugostiti Romu u prvom susretu polufinala Evropske lige, a Edin Džeko je za Roma TV govorio o ovom meču u kojem očekuje dobre stvari za svoj klub.

Priznao je bh. napadač kako je Manchester United favorit u ovom polufinalu, ali da Roma itekako može iznenaditi.

"Zaslužili smo mjesto u polufinalu i moramo i dalje davati najbolje od sebe jer se ne igraju ovakve utakmice svaki dan", rekao je Džeko za Roma TV i nastavio je:

"Moramo biti svjesni naših mogućnosti. Znamo da je Manchester United jak tim i da su favoriti u dvomeču, ali činjenica da smo stigli do polufinala nam daje pravo da vjerujemo u prolaz", istakao je Džeko.

"Kvalitetna smo ekipa i u ovim utakmicama moramo djelovati kao tim. Ako u tome uspijemo onda ništa nije nemoguće", poručio je Edin.

Džeko ove sezone nije nedodirljiv u napadu Rome. Paulo Fonseca trenutno ima više povjerenja u Borju Mayorala i često Španac dobija mjesto ispred Edina.

Ipak, u Evropskoj ligi Džeko je prvi izbor. Njegovim golom Roma je uspjela da završi posao protiv Ajaxa u četvrtfinalu i da ostvari plasman u polufinale.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Edin je ove sezone odigrao ukupno 32 utakmice. Zabio je ukupno 11 golova i upisao je dvije asistencije.

Od tih 11 pogodaka ove sezone četiri je zabio u Evropskoj ligi, gdje je nastupio ukupno osam puta.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Savage
Ja naslova Boze dragi. Kontam ide u EPL . Neki transfer u pitanju.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi