Gazzetta: Džeko i Roma se rastaju

Gazzetta: Džeko i Roma se rastaju

E. Škorić

Edin Džeko (35) mogao bi na kraju aktuelne sezone napustiti Rim, javlja italijanska Gazzetta dello Sport.

Džeko je ranije imao nesuglasica s trenerom Paulom Fonsecom, ali se ubrzo situacija poboljšala i njih dvojica danas imaju sasvim korektan odnos. Međutim, 35-godišnji Džeko nije više nezamjenjiv na Olimpicu, štaviše, Španac Borja Mayoral skoro da dobija veći prostor za igru od Bosanca.

Uostalom, za to je kriv i sam Edin koji nije na razini od ranije, te je ove sezone na skromnom golgeterskom učinku. Postigao je "samo" sedam golova na 23 meča u Seriji A, dok je još četiri gola dodao u Evropskoj ligi. Ukupno je Dijamant u svim takmičenjima odigrao 32 meča i postigao 11 golova uz dvije asistencije.

Definitivno može i mora bolje, mada Edin na sve načine doprinosi rezultatima Rome, koja igra polufinale Evropske lige, iako joj u Seriji A ne cvjetaju ruže i prve četiri pozicije izgledaju kao nemoguća misija za Vučicu.

Gazzetta tvrdi da će Džeko, bez obzira kako se sezona završi, na ljeto napustiti Olimpico, a kako će na taj način Roma uštedjeti 7,5 miliona eura u budžetu, koje po ugovoru svake sezone dobija bh. reprezentativac. Roma planira da osvježi tim, dovede neke mlađe igrače, a ujedno u vrijeme teške krize izazvane pandemijom koronavirusa napravi rezove i smanji proračun.

35-godišnji Džeko će sasvim sigurno odigrati još dvije-tri sezone do kraja igračke karijere, a pitanje je gdje bi na ljeto mogao preći. Spominje se Inter, tradicionalno, ali i neke daleke destinacije poput Kine, Ujedinjenih Arapskih Emirata i slično, baš kao i Turska, koja je u posljednje vrijeme sve atraktivnija i sve privlačnija za velike evropske nogometne zvijezde.

Oglasi

Ako je vjerovati kladionicama Džeko ostaje u Seriji A

U Italiji će po svemu sudeći novi prvak biti Inter, koji sedam kola prije kraja ima devet bodova više od drugoplasiranog Milana.

Inter će tako prekinuti dominaciju Juventusa, a u klubu iz grada mode pripremaju se za prelazni rok u kojem će im prioritet biti pojačati napad. Italijanski mediji pišu da je na Interovoj listi želja nekoliko imena, a kladioničari su izdvojili dva imena kojima se daju najveće šanse za dolazak u Inter.

Jedno od njih je i ime našeg napadača Edina Džeke, koji će na kraju sezone najvjerovatnije napustiti Romu, a drugo je ime francuskog napadača Olivera Girouda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko se kladite da će jedan od ova nogometaša pojačati Inter onda na uloženi euro možete dobiti šest, ukoliko se to i dogodi, a pored Džeke i Girouda sa Interom se povezuju Luis Muriel iz Atalante i Graziana Pelle iz Parme.

Kvota na njihov dolazak u Inter je 7.5, a iznenađujuće dobro kotiraju i Arkadiusz Milik, te Gervinho. Na uloženi euro u slučaju njihovog dolaska u Inter moge se zaraditi 10.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Bronson94
Sljedeca destinacija gosk dubrovnik
2 7
Darkwood
Inter bi mu došao ko budali samar. Imao bi oko sebe igrače koji mogu dodati ili nabaciti kako treba. I usput igra ligu prvaka. Samo je pitanje bili bio prvih 11... kako god zadugo mi vakog igrača nećemo imati.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi