Ostaje bez defanzivca

Guardiola osvojio Liga kup, a onda otkrio da Barcelona dovodi veliko pojačanje

Endin Čaušević

Manchester City danas je u finalu Liga kupa pobijedio Tottenham sa 1:0 i uspio da osvoji novi trofej. 

Međutim, mnogima je bilo zanimljivo što danas uopšte u sastavu nije bilo španskog defanzivca Erica Garcije koji je s tribina pratio pobjedu svog kluba u finalnoj utakmici na Wembleyju.

Guardiola je odlučio da Garcia danas neće biti u konkurenciji za finalnu utakmicu protiv Tottenhama, a na kraju meča je objasnio svoju odluku.

Naime, Garciji na kraju ove sezone ističe ugovor s Građanima i već je odlučio da neće produžiti saradnju. Španac je u nekoliko navrata odbio mogućnost da produži ugovor i saopštio je da na kraju sezone napušta Etihad.

Guardiola mu zbog toga nije pravio puno problema i Garcia je bio tu s ostatkom ekipe i konkurisao je za utakmica zbog čega je i bilo iznenađenje zašto danas nije u sastavu Manchester Cityja.

Španski stručnjak je potvrdio da Garcia na kraju sezone napušta klub i čak je izjavio da vjeruje da će karijeru nastaviti u Barceloni, te da zbog toga danas nije bio u sastavu.

"Eric Gardia je jedan od mojih najdražih igrača. Danas nije bio na klupi zbog toga što vjerujem da ide u Barcelonu", poručio je Guardiola nakon pobjede u finalu protiv Tottenhama.

Guardiola je tako potvrdio da će Barcelona na ljeto dovesti veliko pojačanje u odbrani koja je problem već nekoliko sezona.

Očekuje se da će ovaj fudbaler s klubom u kojem je ponikao potpisati ugovor do ljeta 2026. godine. Također, vjeruje se da bi i Barcelona trebala sve da ozvaniči jako brzo jer im je izgleda Guardiola pokvario planove preranom objavom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To vjerovatno znači da je Garcia pristao na manju platu iako je ranije sve dogovorio s Barcelonom. No, Joan Laporta nije bio zadovoljan uslovima koji su dogovoreni i tražio je od Garcije da prihvati manju platu što njemu očito nije bio problem.

Ovaj 20-godišnji defanzivac u svim takmičenjima u dresu engleskog kluba ove sezone upisao je deset utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti