Son se "srušio" na teren i počeo plakati nakon poraza u finalu Liga kupa

Tottenham ponovo bez trofeja

Son se "srušio" na teren i počeo plakati nakon poraza u finalu Liga kupa

E. Čaušević

Manchester City je danas u finalu engleskog Liga kupa pobijedio Tottenham sa 1:0 i došao do novog trofeja.

Tottenham već više od deset godina nije osvojio neki trofej i u londonskom klubu nadali su se da će se danas konačno završiti ova crna serija na Wembleyju.

Londonski klub je uspio nekako da odoli napadima Cityja u većini utakmice, ali su Građani u samom finišu došli do pobjede kada je gol glavom postigao Laporte i tako donio trofej svom klubu

Tottenham je tako ponovo ostao bez trofeja, a koliko je ova utakmica značila igračima ovog kluba najbolje se vidjelo nakon utakmice.

U centru pažnje našao se Son Heung-min koji je bio itekako uzdrman nakon poraza u finalu Liga kupa.

Oglasi

Fudbaler iz Južne Koreje se nakon posljednjeg sudijskog zvižduka jednostavno "srušio" na teren i počeo je plakati, te je to najbolji pokazatelj šta je ova utakmica predstavljala za igrače Tottenhama.

Sona su tješili njegovi saigrači nekoliko minuta, ali suze jednostavno nije mogao da zaustavi. Prišli su mu i igrači Cityja koji su mu pružili utjehu što je bio zaista odličan potez od njih.

Za City je čini se ovo bio samo jedan od trofeja u nizu i u slučaju da su poraženi sigurno da ih to ne bi toliko potreslo kao fudbalere Tottenhama.

Tottenham će tako završiti još jednu sezonu bez trofeja što je sigurno itekako iritirajuće za igrače ovog tima. Son ove sezone igra zaista odlično i pored Harryja Kanea je daleko najbolji igrač Tottenhama.

Son je u dosadašnjem dijelu sezone za Tottenham odigrao 46 utakmica, te je zabio 20 golova i dodao čak 16 asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Stvarno i on in kane moraju napustiti, i prema svemu sudeći to će i uraditi uskoro... ipak ako se osvrnemo na ovu utakmicu bruka sto se tiče tottenhama... nisu digli nikakav trofej 100 godina, city ovaj kup digao 5 od zadnjih 6 godina... na terenu city igra do zadnje kapi, Tottenham došao na eskurziju malo razgleda ovo ono
5 0
Fele
Vakat mu je da mijenja klub.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi