Manchester City pobijedio Tottenham na Wembleyju i osvojio Liga kup

Slavili sa 1:0

Manchester City pobijedio Tottenham na Wembleyju i osvojio Liga kup

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja danas su u finalu engleskog Liga kupa pobijedili Tottenham sa minimalnih 1:0.

Građani su uspjeli da dođu do trofeja u Liga kupu nakon što su danas u finalu bili bolji od Tottenhama. Londonski klub se dobro branio, ali je City u samom finišu meča došao do pobjede.

City je prvu veliku šansu imao već u osmoj minuti kada je Foden pokušao, ali lopta odlazi pored gola Tottenhama.

U 26. minuti nova šansa za Građane. Ponovo je u centru pažnje bio Foden koji je šutirao, ali lopta je pogodila stativu. Deset minuta kasnije prijeti Mahrez, no ponovo lopta ide pored stative Llorisa.

City je imao još nekoliko dobrih šansi u prvom poluvremenu, ali je Lloris to sjajno uspio da odbrani.

I u drugom poluvremenu City je napadao, dok je Tottenham branio svoj gol. City ponvo prijeti u 72. minuti preko Gundogana koliko je promašio veliku priliku jer je s nekoliko metara šutirao pored gola.

Samo dvije minute kasnije prijeti i Mahrez. Alžirac je napravio sjajan solo prodor i šutirao, ali je Lloris to odlično odbranio.

Ipak, City je uspio u 82. minuti da dođe do gola. De Bruyne je centrirao iz prekida, a najviši u kaznenom prostoru Tottenhama bio je Laporte koji sjajno glavom pogađa za 1:0.

Tottenham se pokušao vratiti u meč, ali nisu ozbiljnije zaprijetili golu protivnika. Nevjerovatno je da su igrači londonskog kluba samo jednom šutirali u okvir gola Cityja.

City igra zaista odličnu sezonu i uspjeli su da osvoje Liga kup, a na dobrom su putu da postanu i prvaci Engleske. Također, igraju i u polufinalu Lige prvaka i čini se da bi ovo mogla biti sezona iz snova za klub s Etihada.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
Mogu li novinari sportsport.ba napraviti analizu koliko je bodova FK Borac BL osvojio ove sezone zahvaljujuci dosudjenim penalima ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi