Posljednju riječ će imati predsjednik kluba

Trzavice u Napoliju: Gattuso odlazi?

Haris Zilić

Napoli dobro gura ove sezone u Seriji A.

Gennaro Gattuso na klupi radi odlične stvari, ali čini se da rezultati neće biti ti koji će odlučivati o Gattusovoj sudbini na jugu Italije.

Fotoball-italia donosi pisanja da je u posljednje vrijeme došlo do blagih nesporazuma i trzavica između predsjednik De Laurentisa i samog Gattusa.

Navodno je itlaijanski stručnjak tražio jače transfer ljeto u slučaju da tim izbori plasman u Ligu prvaka, a na dobrom je putu da to ostvari.

De Laurentis ne želi da žuri. Svjestan je da Gattuso ima podršku svlačionice, igrača, tako da će se voditi sigurno zanimljivi razgovori po završetku sezone.

Podršku Gattusu pružio je i sportski direktor Cristiano Giuntoli koji je izjavio da Gattuso nema nikakvih mana, da vodi ekipu na odličan način i da je bitno da tim dobije jedan ciklus uigravanja te da će rezultati biti sve bolji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, posljednju riječ će na ljeto imati predsjednik De Laurentis i vidjet ćemo kakva sudbina očekuje Gattusa na klupi Napolitanaca.

Napoli je nakon 33 odigrana kola u Seriji A trećeplasiran sa 66 bodova koliko imaju Juventus i Milan. Lazio ima 61 bod, a drugopalsirana Atalanta 68 bodova. Do kraja sezone je ostalo još pet kola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.