Napoli i Inter podijelili bodove u derbiju kola

Meč završen rezultatom 1:1

Napoli i Inter podijelili bodove u derbiju kola

E. Čaušević

Fudbaleri Intera večeras su remizirali u gostima protiv Napolija u okviru 31. kola italijanske Serije A.

Inter je uspio da osvoji bod na stadionu Diego Armando Maradona čime sigurno mogu biti zadovoljni jer su zadržali prednost u odnosu na Milan, Juventus i Atalantu i koračaju ka Scudettu.

Napoli također može biti zadovoljan bodom, mada su pokazali da žele pobjedu jer se bore za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Domaći tim uspio je da povede sa 1:0 u 36. minuti kada je Samir Handanović napravio veliku grešku i poslao je loptu u svoju mrežu.

Međutim, Inter je početkom drugog poluvremena uspio da poravna na 1:1. U centru pažnje našao se Eriksen koji je postigao sjajan pogodak s vrha kaznenog prostora.

Napoli je u finišu utakmice krenuo po pobjedu. Domaći su u 80. minuti imali sjajnu priliku kada je u šansi bio Politano, ali je pogodio prečku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dvije minute kasnije domaći su tražili penal nakon što je oboren Zielinski. Sudija je gledao VAR, ali je na kraju odlučio da tu nije bilo dovoljno elemenata da dosudi penal za Napoli.

Do kraja utakmice Inter je uspio da sačuva svoju mrežu i ostalo je 1:1. Inter j eostao prvi sa 75 bodova i ima devet bodova više u odnosu na Milan. Napoli je peti sa 60 bodova i ima dva boda od Juventusa koji je četvrti i na mjestu koje vodi u Ligu prvaka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi