Foto - EPA

Zbog crvenog kartona

Suspendovan Ronald Koeman

Midhat Šljivak

Trener Barcelone Ronald Koeman suspendovan je za naredne dvije utakmice nakon crvenog kartona kojeg je dobio u utakmici protiv Granade.

Rukovodstvo La Lige donijelo je odluku da kazni nizozemskog stručnjaka s dvije utakmice zabrane vođenja ekipe i njega neće biti pored terena u utakmicama s Valencijom i Atleticom iz Madrida.

Nakon utakmice protiv Granade koju je Barcelona izgubila sa 2:1 na Camp Nouu, Koeman je govorio o crvenom kartonu i nije mu bilo jasno zašto ga je dobio.

Nizozemac smatra da je sudija želio da bude u centru pažnje i da je bez ikakvog razloga završio na tribinama.

"Čini mi se da je četvrti sudija večeras želio biti u centru pažnje. Ne razumijem zašto, nisam rekao ništa loše, nisam ničim uvrijedio sudiju. Razgovarao sam s četvrtim sudijom, a onda je on rekao nešto čime je pokazao da me ne poštuje. Rekao sam mu jedno, on je svojim odgovorom pokazao nepoštovanje prema meni, a ja sam mu uzvratio. Međutim, ponavljam, nisam ga ničim uvrijedio".

Nakon utakmice pojavio se sudijski izvještaj s meča, a Koeman je isključen zbog riječi 'kakav lik', koje je uputio četvrtom sudiji. Zbog toga je na kraju kažnjen i Nizozemac neće biti pored terena u važnim utakmicama s Valencijom i Atleticom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja sezone Barcelona će voditi veliku bitku s Atleticom, Realom i Sevillom za titulu prvaka. Katalonci su trenutno na trećem mjestu La Lige sa 71 bodom, koliko ima i Real Madrid. Sevilla ima bod manje, a vodeći Atletico je skupio 73 boda.

Sudar s Atleticom bi na kraju mogao odlučiti i prvaka Španije, ali do kraja sezone Katalonci moraju biti zaista perfektni ako misle da nakon Kupa Kralja u klub donesu još jedan trofej.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.