Nikad neizvjesnije prvenstvo u Španiji, 35. kolo bi moglo biti i kolo odluke

Ko će biti prvak?

Nikad neizvjesnije prvenstvo u Španiji, 35. kolo bi moglo biti i kolo odluke

E. Škorić

Barcelona je potpuno neočekivano u četvrtak izgubila od Granade s 1:2 u zaostaloj utakmici, što znači da je Atletico i dalje najbliže tituli.

Katalonci su jučer zaista šokantno izgubili, pa pet kola prije kraja imamo nevjerovatnu situaciju u kojoj se četiri ekipe bore za titulu. Atletico ima prednost jer je lider sa 73 boda, Real i Barca imaju po 71 bod, a Sevilla na četvrtom mjestu 70 bodova.

Pet kola prije kraja, sve je moguće, pa i da donedavno otpisana Sevilla završi kao prva. Bila bi to prva titula za Andalužane nakon 75 godina, a dugo na titulu čeka i Atletico, koji veći dio sezone vodi na tabeli.

Ko će na kraju prvi kroz cilj? Idemo da vidimo šta ih čeka u završnici prvenstva i ko ima najlakši, a ko najteži raspored.

Mnoge stvari bit će jasnije nakon 35. kola, jer će u tom kolu direktno igrati Real Madrid i Sevilla, te Barcelona i Atletico.

Takođe, jasno je da svi imaju teške utakmice do kraja, ali da su šanse za sve skoro jednake. U sljedećem kolu, ovog vikenda, Barca ima teško gostovanje na Mestalli, Real ipak nešto lakši zadatak kod kuće protiv Osasune, Atletico gostuje Elcheu, a Sevilli stiže uvijek neugodni Athletic.

Oglasi

34. kolo:
Valencia - BARCELONA
SEVILLA - Ath. Bilbao
REAL MADRID - Osasuna
Elche - ATLETICO

35. kolo:
REAL MADRID - SEVILLA
BARCELONA - ATLETICO

36. kolo:
SEVILLA - Valencia
Levante - BARCELONA
Granada - REAL MADRID
ATLETICO - Sociedad

Potražite više informacija na temu La Liga:

37. kolo.
ATLETICO - Osasuna
BARCELONA - Celta
Athletic - REAL MADRID
Villarreal - SEVILLA

38. kolo:
Valladolid - ATLETICO
REAL MADRID - Villarreal
Eibar - BARCELONA
SEVILLA - Alaves

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
Velež i Sevilla
5 2
sarayson
Barcelona nece osvojit,ne znaju.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije