Portugalac je profesionalac bio i ostao

Mourinho se suočio s neugodnim pitanjem: Real ili Chelsea, koga želi u finalu?

Edmir Škorić

Portugalski stručnjak Jose Mourinho radio je u mnogim timovima, a svakako je zapažene uloge imao na klupi Chelseaja i Real Madrida.

Mourinho je trenutno slobodan nakon što je dobio otkaz u Tottenhamu, a dok čeka svoj novi angažman, zaposlen je da komentariše za britanski Sun utakmice Evropskog prvenstva od 11. juna do 11. jula.

U međuvremenu Mourinho ne može ni dan bez nogometa, redovno prati sve mečeve širom Evrope, a posebno zanimljivu završnicu Lige prvaka. A tamo se za finale bore njegovi bivši timovi Real Madrid i Chelsea. U prvom susretu odigranom u Madridu bilo je 1:1, a u srijedu ovi timovi će odigrati revanš na Stamford Bridgeu.

"Vodim normalan život, osjećam se svježe i smireno, Pričekat ću da se vratim nogometu, možda će sljedeća sezona biti preuranjena", rekao je Mourinho, pa je dodao:

"Uživam biti analitičar u medijima jer smatram da mogu da napravim razliku. Ne želim nikakvu publiku, to nije moj posao. Uživat ću prateći utakmice i osvrćući se na dešavanja, a drago mi je da će to drugi imati priliku da pročitaju".

A onda je govorio i o susretu Reala i Chelseaja.

"Imam profesionalan odnos prema svemu, tako da ću sve posmatrati neutralno. Bit će mi drago ko god od ta dva tima prođe u finale. Da sada dobijem priliku da vodim ekipu koja je protivnik Interu u Italiji, ne bih imao ništa protiv, jer jednostavno sam profesionalac i samo bih radio svoj posao".

Zašto do sada nije trenirao u Njemačkoj ili Francuskoj?

"Engleska je posebna za nogomet, tu je moja početna privlačnost i također sam želio biti dio italijanskog i španskog nogometa. U Njemačkoj znate da ćete tamo vjerovatno otići u Bayern ili PSG u Francuskoj. U Engleskoj postoji velika konkurencija, veliki pritisak i sve ono što želim. Odbijam da idem u zemlje u kojoj nema pritiska", poručio je Portugalac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Uz to, Mourinho kaže da s Sir Alexom Fergusonom komunicira SMS-om, da Wengerov broj nije na njegovoj listi kontakata i da ima brojeve Kloppa, Guardiole i Artete:

"Imam njihove brojeve, da, ali to ne znači da se čujemo svaki dan".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti