Nekoliko zanimljivih duela

Određene sudije za 29. kolo Premijer lige BiH

Midhat Šljivak

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odredio je sudije za 29. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmice ovog kola igrat će se u petak i subotu. Kolo otvaraju Tuzla City i Sarajevo na Tušnju, a ovaj duel sudit će Dragan Petrović iz Banja Luke.

Bordo tim će u ovom meču ići na pobjedu i nema dileme da će svim silama pokušati da dođe do nje, jer im je ovo vjerovatno najjači ispit do kraja sezone i sa tri boda bi prišli korak bliže tituli.

U večernjem terminu od 20 sati Željezničar će na Grbavici dočekati Široki Brijeg, a ovaj meč sudit će Zoran Grbić.

Plavi pokušavaju zaustaviti niz od 11 utakmica bez pobjede, dok je Široki najavio pobjedu, koja bi im donijela dosta u borbi za izlazak u Evropu.

Subota nam donosi četiri utakmice. Susret na Tušnju između Slobode i Olimpika sudit će Antoni Bandić, dok je meč Mladosti i Radnika pripao Aleksandru Njegomiroviću.

Meč Borca i Krupe sudit će Sabrija Topalović, a kolo se završava velikim mostarskim derbijem između Zrinjskog i Veleža. Ovaj meč sudit će Elvis Mujić iz Banovića.

Jedini susret kojeg neće biti u direktnom prijenosu je duel Mladosti i Radnika.

Petak:

16:00 Tuzla City - Sarajevo (Dragan Petrović) - Moja TV
20:00 Željezničar - Široki Brjeg (Zoran Grbić) - Arena Sport

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Subota:

15:00 Sloboda - Olimpik (Antoni Bandić) - Moja TV
15:00 Mladost - Radnik (Aleksandar Njegomirović) - bez prijenosa
16:55 Borac - Krupa (Sabrija Topalović) - Arena Sport
19:05 Zrinjski - Velež (Elvis Mujić) - Arena Sport

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.