Široki Brijeg na Grbavicu stiže po bodove: Vjerujem da možemo pobijediti

Toni Karačić pred meč

Široki Brijeg na Grbavicu stiže po bodove: Vjerujem da možemo pobijediti

M. Šljivak

NK Široki Brijeg je u prošlom kolu Premijer lige BiH savladao Zrinjski i ostao je u trci za plasman u Evropu.

Pred Širokobriježanima je sada novi izazov, a sutra će ekipa Tonija Karačića gostovati kod Željezničara na Grbavici.

Pobjedom u Sarajevu ekipa sa Pecare bi napravila ogroman korak ka plasmanu u Evropu, a trijumf je ono po šta Karačić i ekipa dolaze u glavni grad BiH.

"Utakmica na Grbavici uvijek je derbi bez obzira na poziciju na tabeli. Nakon pobjede u hercegovačkom derbiju ozračje u ekipi je podignuto na višu razinu. Čeka nas zahtjevna utakmica, pravi teren i protivnik koji posjeduje kvalitetu. Mi ćemo se potruditi napraviti pozitivan rezultat koji bi nas doveo korak bliže cilju. Vjerujem kako možemo do pobjede na Grbavici", rekao je trener Širokog Toni Karačić i dodao je:

"Oni jesu promijenili trenera, ali to je i dalje ekipa slična onoj sa kojom smo ranije igrali. Ipak, iako su i dalje bez pobjede, siguran sam kako će Blaž Slišković podignuti njihovu igru na višu razinu".

Ipak, njemu je najbitnije da njegov tim odigra dobro ovu utakmicu.

"Najbitnije mi je kako će moja ekipa reagirati, posebno u defanzivnim zadacima. Igrat ćemo na kvalitetnom terenu, možemo svoj plan igre provesti u djelo i to mi dodatno ulijeva nadu u pobjedu", istakao je trener Širokog.

Veznjak Širokog Zvonimir Begić također najavljuje igru na pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Željezničar ima nekoliko sjajnih i iskusnih pojedinaca poput Štilića, Bekrića i Alispahića i nikome nije jasno kako je ta ekipa bez pobjede u proljetnom dijelu sezone. Očito imaju nekih problema i to ćemo pokušati iskoristiti. Ova utakmica nam puno donosi, nema kalkulacija, idemo po bodove", poručio je Begić.

Široki je trenutno na petom mjestu Premijer lige BiH sa 48 osvojenih bodova, a meč na Grbavici igra se u petak od 20 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starigrad
Daj Željo uozbilji se više. Pitar sam al toliko je bezobrazno Želju stalo da ovo više nema veze sa fudbalom. Vakat je stvarno da se presiječe više. Imam neki osjećaj da će Željo uzet Široki.
2 0
JJRamzes
Jedino onaj koji nije igro na Grbavici ove sezone nije uzeo bodove
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi