Navijači su oduševljeni

To može samo on: Mourinho nije ni počeo trenirati Romu, a već je dobio mural u Rimu

Edmir Škorić

Portugalski trener Jose Mourinho od sezone 2021/22 sjedit će na klupi Rome.

Iako tek treba da stigne na Olimpico kako bi počeo s radom, a to će biti nakon što se okonča aktuelna sezona, navijači u Rimu već su počeli da slave i da na razne načine obilježavaju činjenicu da će njihov klub trenirati jedan od najboljih svjetskih trenera.

On se u Italiju vraća nakon 11 godina i osvojene titule s Interom. S Romom je potpisao ugovor na tri godine, a dolazi nakon što je dobio otkaz u Tottenhamu. Londonski klub je bio jedini u trenerskoj karijeri Posebnoj s kojim nije uspio ništa da osvoji.

Po imenovanju za trenera Rome, Portugalac je rekao: "Hvala porodici Friedkin što su me odabrali da vodim ovaj sjajan tim i da budem dio njihove vizije", poručio je Mourinho za zvaničnu stranicu Rome, pa je dodao:

"Nakon sastanaka s vlasnikom kluba i Tiagom Pintoom, odmah sam shvatio kakve ambicije ima Roma. Oduvijek su me takve ambicije motivisale i želim da zajedno izgradimo pobjednički projekat tokom narednih godina".

"Nevjerovatna strast navijača Rome uvjerila me da prihvatim ovaj posao i jedva čekam početak nove sezone, a umeđuvremenu želim Fonseci sve najbolje i nadam se da će mediji cijeniti da ću s vremenom razgovarati o narednom periodu. Daje Roma", poručio je Mou.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navijači Rome slave, vjeruju u Mourinha i najzad vjeruju da će njihov tim osvojiti neki trofej poslije dugo vremena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.