Odličan meč u Rimu: Džeko ponovo strijelac, ali Manchester United ide u finale!

Roma slavila u revanšu sa 3:2

Odličan meč u Rimu: Džeko ponovo strijelac, ali Manchester United ide u finale!

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su na svom terenu pobijedili Manchester United sa 3:2 u revanšu polufinala Evropske lige, ali na kraju su Crveni đavoli prošli u finale ovog takmičenja.

Roma je dobro otvorila meč iako je bilo jasno da im treba čudo večeras jer su u prvom susretu prije sedam dana poraženi na Old Trafrordu sa 6:2.

Prvu šansu imali su domaći kada je u desetoj minuti zaprijetio Mkhitaryan, ali gola nije bilo. Manchester United je uzvratio deset minuta kasnije kada je Cavani dobro šutirao, ali lopta pogađa prečku.

Šest minuta kasnije ponovo je Cavani bio u šansi koji ponovo jako dobro šutira, no ovaj put Mirante nekako brani njegov udarac. Međutim, u 38. minuti Cavani je uspio da zabije gol.

Gosti su odigrali jako dobru akciju, Fred je asistirao za Cavanija koji izlazi sam ispred golmana Vučice i ovaj put pogađa mrežu za 1:0 i dovodi Manchester United u prednost.

Međutim, Roma je u drugom poluvremenu bila mnogo bolja. Vučica je u 57. minuti uspjela da izjednači na 1:1, a u centru pažnje i ovaj put bio je bh. napadač Edin Džeko.

Oglasi

Dijamant se odlično snašao u petercu Uniteda i sjajno glavom pogađa mrežu engleskog kluba za 1:1.

Samo tri minute kasnije totalni preokret Rome. Ovaj put u listu strijelaca upisao se Cristante koji je sjajno pogodio s vrha kaznenog prosotra za 2:1 i vratio koliko-toliko nadu rimskog klubu.

Već u 63. minuti nova velika šansa za Romu. Džeko je ponovo pokušao, ali je ovaj put De Gea uz dosta sreće zaustavio njegov udarac i uspio je nekako da spasi svoj tim. Lopta se odbila do Pedra koji je šutirao s desetak metara, no De Gea ponovo brani.

Kazna za ove promašaje stigla je u 68. minuti. Ovaj put asistent je bio Bruno Fernandes, a svoj drugi gol na meču postiže Cavani koji je pokazao da je u sjajnoj formi u posljednje vrijeme.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U finišu utakmice Roma je uspjela da dođe do pobjede, ali je bilo jasno da United ide u finale. Vučica je do trećeg gola stigla u 84. minuti kada je konačnih 3:2 postavio Nicola Zalewski.

Džeko je igrao do 76. minute, a umjesto njega na teren je ušao Mayoral. Dijamant je i ove sezone bio odličan u Evropskoj ligi jer je na deset mečeva uspio da zabije šest pogodaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LiliKes
Cavani klasa za Dzeku
4 20
AsmirM
Opet onaj Emery trener Viljareala u finalu Europa lige ,covjek ima prepratu na ovo takmicenje.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi