Burno je bilo u Trigoriji

Oduzeli mu traku, a prvog ga bacaju u vatru: Tifozi "upali" u Romin kamp, razgovarali s Džekom!

A. Čaušević

Iza Edina Džeke je burun period. Nešto takvo se mogloi nagovijestiti u januaru kada je bio na izlaznim vratima Rome, ali rukovostvo Rimljana mu nije uspjelo pronaći novi klub pa je i dalje ostao član Vučice. 

Roma se prije nekoliko dana oprostila od Europa lige. Pobijedila je Manchester United s 3:2. To nije bilo dovoljno za prolazak što znači da i ove sezone neće stići trofej. Džeko je bio jedan od strijelaca.

Dan nakon utakmice u Trigorija je bilo itekako napeto jer je oko 200 tifoza Vučice upalo u Romin kamp i tražilo razgovor s navijačima o rezultatima u posljednje vrijeme koji su daleko od zadovoljavajućih.

Nabrijani tifozi su u kamp stigli s parolom jasnog sadržaja: "Bez obzira na sve mi ćemo uvijek biti Romini, a vi po ugovoru i u prolazu...To nikad ne zaboravite".

Na kraju je udovoljeno navijačima. S njima je razgovarao Džeko, kojem je interesantno oduzeta kapitenska traka prije nekoliko mjeseci, a kada treba "gasiti požar" i smirivati tenzije prvi je u pomoć pozvan popularni Dijamant.

Delegaciju igrača predstavljao je i Lorenzo Pellegrini, a od ekipe je zatraženo maksimalno zalaganje u mečevima protiv Lazija i Intera jer se žele izbjeći nova poniženja.

Razgovor iz daljine je posmatrao, Tiago Pinto, generalni menadžer Rome. Čovjek koji je doveo Josea Mourinha i osoba od koje će najviše i zavisiti ostanak Džeke u prijstolnici Italije i naredne sezone.

Roma će sutra dočekati Crotone, a poslije serije loših rezultata plasman u Konferencijsku ligu je doveden u pitanje. Ostaje da se vidi šta će biti i sa Džekom na kraju sezone.

Italijanski mediji već neko vrijeme pišu u odlasku zbog visoke plate od 7.5 miliona eura i prijevremenom raskidu ugovora. Uveliko se spominju i mogući nasljednici. Za sada se izdvajaju dva imena: Andrea Belotti i Mauro Icardi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sarajalija je stanovnik Rima skoro šest godina. U međuvremenu je imao uspona i padova, ali je postao i miljenik kod navijača Rome pokazuje to i jučerašnji razgovor kakav je autoritet u svlačionici i među pristalicama Vučice. 

Najboljem strijelcu Rome u evropskim takmičenjima ugovor traje do ljeta 2022. godine, pred njim je sigurno još jedno uzbudljivo ljeto jer je i u prošlosti bio jako blizu odlaska iz redova Vučice, ali bi na kraju ostajao svaki put. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.