Lista pojačanja Rome može zabrinuti Džeku: Na njoj su dvojica napadača
Foto - EPA

Corriere dello Sport tvrdi

Lista pojačanja Rome može zabrinuti Džeku: Na njoj su dvojica napadača

M. Šljivak

Vijest da će Jose Mourinho postati novi trener Rome oduševila je navijače ovog tima.

Legendarni stručnjak zamijenit će sunarodnjaka Paula Fonsecu na klupi rimskog tima, a već su počele brojne špekulacije o tome kako će izgledati ekipa u narednoj sezoni.

Mourinho je, kako tvrde italijanski mediji, već saopštio određene želje rukovodstvu kluba, a među njima su imena i nasljednika Edina Džeke.

Corriere dello Sport tvrdi su trojica igrača na radaru Rome. Jose je tražio napadača i veznog fudbalera, a ovaj list navodi da je Vučica zainteresovana za Andreu Belottija, Maura Icardija i Renata Sanchesa.

Mourinho bi rado ostavio Džeku u ekipi. Ipak, mediji sa Apenina tvrde da je njegova ogromna plata problem i da će zbog toga biti jedan od igrača kojeg će pokušati prodati.

Njegov nasljednik se već traži, a to bi mogli biti Andrea Belotti ili Mauro Icardi. Napadač Torina Belotti je mnogo jeftinija opcija i vrlo je moguće da će Roma baciti sve karte na njegovo dovođenje.

Edin Džeko (35) je ugovorom za Romu vezan do ljeta 2022. godine. Plata od 7.5 miliona eura je među najvećim u Italiji i zbog toga rukovodstvo kluba pokušava da ga se riješi. Bh. fudbaler je za klub nastupio 257 puta i ima učinak od 119 golova i 52 asistencije.

Ipak, sigurno da će i Jose Mourinho imati svoju riječ kada je Edin u pitanju i vidjet ćemo šta će se desiti sa bh. napadačem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored napadača i veziste, Jose je od rukovodstva kluba zatražio i dovođenje novog golmana, no još uvijek se ne može naslutiti ko će preuzeti ulogu jedinice na Olimpicu.

Podsjetimo, Jose Mourinho je radio u Italiji od 2008. do 2010. godine u ekipi Intera, a u svojoj oproštajnoj sezoni je osvojio trostruku krunu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
Otkud Romi pare za Mourinha nije mi jasno...
2 1
Adnanos
Niti Belotti a pogotovo Icardi nece igrati za manju platu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi