"Uskoro će Bajram"

Paul Pogba poslao poruku podrške Palestincima

Edmir Škorić

Nekoliko velikih nogometnih zvijezda večeras je poslalo poruku podrške narodu u Palestini.

Nakon što su izraelske snage upale u džamiju Al-Aksa, zvijezde Manchester Uniteda i Intera, Paul Pogba i Achref Hakimi, uputili su riječi podrške za sve stanovnike Pakistana.

"Svijetu su potrebni mir i ljubav. Uskoro će Bajram, hajde da se svi volimo. #PRAYFORPALESTINE", napisao je Pogba na Instagramu.

U objavi na Twitteru, Hakimi je napisao "#FreePalestine" kako bi izrazio solidarnost s Palestincima.

Najmanje 305 ljudi povrijeđeno je dok je izraelska vojska u ponedjeljak upala u džamiju Al-Aqsa koja se nalazi u okipiranom istočnom Jeruzalemu.

Ashraf al-Qidra, glasnogovornik palestinskog ministarstva zdravstva u Gazi rekao je za Al Jazeeru da je 20 Palestinaca ubijeno u izraelskoj raciji na Pojas Gaze.

Ogromni požar izbio je u ponedjeljak navečer u jerusalimskom kompleksu džamije Al-Aksa, vidljivom iz raznih dijelova grada.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uzrok požara na trećem najsvetijem mjestu u islamu nije se mogao odmah potvrditi, ali uslijedio je nakon juriša izraelskih policijskih snaga za koji su medicinari rekli da je iza sebe ostavio ranjenu 331 osobu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.