Paul Pogba igrao protiv Rome i postio: "Allah nam pomaže"

Postio i briljirao

Paul Pogba igrao protiv Rome i postio: "Allah nam pomaže"

Edmir Škorić

Manchester United je u četvrtak navečer deklasirao Romu sa 6:2 u prvom polufinalnom meču Evropske lige.

Roma je na poluvremenu vodila s 2:1, a drugi gol postigao je bh. reprezentativac Edin Džeko. No, u nastavku potpuni raspad sistema u redovima Rome, pa je United postigao čak pet pogodaka i sa ukupnih 6:2 zakoračio u finale.

Pogba je odigrao ključnu ulogu u uvodnom golu Brune Fernandesa, takođe je postigao jedan gol i izborio penal.

Zaista vrhunska partija svjetskog prvaka, a zanimljivo da je igrao meč dok je postio. Kasnije je nakon meča iftario uz vodu, prije nego će se istuširati i otići na neku konkretniju večeru sa ostatkom saigrača.

Na pitanje novinara kako uspijeva da posti i da ujedno igra utakmice, Francuz se nasmijao, podigao pogled prema nebu i odgovorio: "Allah nam pomaže!".

On je također istakao da nije sve gotovo unatoč sada velikoj prednosti Uniteda nad Romom.

"Rezultat je pozitivan, ali nije gotov. Imamo da igramo još jedan meč i moramo da ga odigramo u istom ritmu i sa istim intenzitetom i mentalitetom. U prvom dijelu primili smo dva gola iz dvije greške, ali smo na poluvremenu rekli da ćemo promijeniti stvari, bili smo motivisaniji i na kraju smo htjeli dati što više golova", rekao je Pogba.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Iako je Pogba ostao ponizan u svom intervjuu nakon meča, ne može se poreći da je United trenutno duboko zakoračio u finale. U drugom polufinalu igraju Villarreal i Arsenal, a španski tim je u prvom meču slavio s 2:1.

Paul Labile Pogba was fasting for Ramadan on Thursday. He broke his fast drinking water during the game and ate dinner at full-time 🙏🥤

Posted by Manchester United on Friday, April 30, 2021

Top Komentari

user1599499530
Pa sta je to iftar u engleskoj u 11? Do 9 se mogao najest ko cojk .
1 9
MojneBaa
Allahu Akbar
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi