Želi im pomoći

Vlasnik Cityja Sheikh Mansour platio navijačima putovanje na finale Lige prvaka

Edmir Škorić

Manchester City će 29. maja na stadionu Dragao u Portu igrati finale Lige prvaka protiv Chelseaja.

City je došao na prag da ispiše klupsku povijest i osvoji prvi naslov u Ligi prvaka.

Vlasnik kluba Sheikh Mansour odlučio je da plati sve putne troškove odabranim navijačima Cityja koji putu putovali u Porto na finale Lige prvaka, kako bi bodrili svoj tim u duelu s Chelseajem.

Navijačima koji kupuju karte bit će ponuđeno mjesto na službenom putu kluba u Portugal. City je dobio 6000 ulaznica za utakmicu protiv svog rivala.

Inicijativa je "osmišljena kako bi ublažila financijski pritisak na navijače nakon utjecaja pandemije Covid-19", navodi se u klupskom saopštenju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zbog ograničenja povezanih s Covidom, portugalska vlada poručila je da navijači koji idu na utakmicu moraju biti u zemlji i izvan nje u roku od 24 sata ako putuju iz Velike Britanije.

Građani su nedavno ovjerili novu titulu u Engleskoj, osvojili su i Liga kup, pa bi osvajanjem Lige prvaka na najbolji način okončali ovu tešku sezonu u pandemiji koronavirusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.