Guardiola iznenadio odlukom o napadaču za narednu sezonu: Može igrati desno, lijevo, devetku
Foto - EPA

Španac ima plan

Guardiola iznenadio odlukom o napadaču za narednu sezonu: Može igrati desno, lijevo, devetku

M. Šljivak

Pep Guardiola odveo je Manchester City do nove titule prvaka Premiershipa.

Španski stručnjak je sa svojim timom poprilično lagano osvojio treći naslov prvaka i sada će pokušati da mirno završe sezonu u Premiershipu uz potpunu posvetu finalu Lige prvaka protiv Chelseaja.

Tokom ljeta City će ostati bez Sergija Aguera koji nakon 10 godina odlazi iz kluba i karijeru vjerovatno nastavlja u Barceloni.

Ipak, usprkos njegovom odlasku Guardiola nije siguran hoće li kupovati novog napadača, jer na ovoj poziciji ima namjeru koristiti mladog Španca Ferrana Torresa.

Sjajni 21-godišnjak je odigrao odlično protiv Newcastlea kao lažna devetka. Zabio je hat-trick i Pep ga namjerava u narednoj sezoni koristiti kao napadača.

"Ferran može igrati 'devetku'. Ove sezone smo ga koristili na toj poziciji i bio je sjajan. U početku je bio malo 'mekan', ali sve se okrenulo nakon utakmice protiv Crystal Palacea", rekao je Guardiola.

Vrlo je moguće da će mladi Španac naredne sezone imati ulogu napadača i da se ekipa neće pojačavati na ovoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne znam da li ćemo kupovati napadača. Ferrana možemo koristiti desno, lijevo i na poziciji napadača", istakao je Guardiola.

Torres je u City stigao prošlog ljeta iz Valencije za 23 miliona eura. Za Građane je odigrao 34 utakmice i ima učinak od 13 golova i tri asistencije.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mele
To svi koji znaju i razumiju fudbal odavno znaju, momak je predobar, nije ga dzaba platio 23 milliona. Aquero je vise bio na klupi, Silva, Foden, Sterling. Mahrez i ostali veznjaci su igrali bez klasicnog spica.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi