Guardiola krenuo po novog napadača: Četvorica igrača na listi želja novog prvaka Engleske

Ko će zamijeniti Aguera?

Guardiola krenuo po novog napadača: Četvorica igrača na listi želja novog prvaka Engleske

E. Čaušević

Prije nekoliko sedmica je potvrđeno da će Sergio Aguero na kraju ove sezone napustiti Manchester City.

Argentinski napadač će nakon deset godina napustiti klub s Etihada i to bez obeštećenja jer mu na kraju ove sezone ističe ugovor s ovim klubom.

Aguero je ostavio veliki trag u Cityju i postao je najbolji strijelac svih vremena, ali očito je da je došlo vrijeme za nove izazove.

Jučer je objavljeno da će on gotovo sigurno svoju karijeru nastaviti u dresu Barcelone s kojom bi trebao potpisati dvogodišnji ugovor. S druge strane Manchester City već pokušava pronaći pravu zamjenu za njega.

Jasno je da će Pep Guardiola morati dovesti novog napadača jer će nakon odlaska Aguera na raspolaganju imati samo Gabriela Jesusa.

Prema pisanju Timesa na listi želja ovog kluba nalaze se četvorica napadača, a jedan od njih gotovo sigurno bi ovog ljeta trebao doći na Etihad.

Oglasi

Prva želja Guardiole je Erling Haaland koji igra fantastično u dresu Borussije Dortmund, ali je pitanje da li su Građani spremni da plate preko 100 miliona eura koliko traži njemački klub.

Pored Haalanda na ovoj listi nalazi se i Lautaro Martinez koji bi na ljeto mogao napustiti Inter jer se novi prvak Italije nalazi u finansijskoj krizi. Njegova cijela ovog ljeta trebala bi biti oko 80 miliona eura.

Ukoliko se ne ostvari dolazak Haalanda ili Lautara onda će City pokušati dovesti Andrea Silvu iz Frankfurta koji će jasno biti znatno jeftiniji, ali pitanje je da li je on adekvatna zamjena za Aguera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I na kraju liste nalazi se Harry Kane koji će čini se napustiti Tottenham nakon što se klub nije plasirao u Ligu prvaka. Međutim, engleski mediji smatraju da neće pojačati neki rivalski klub i da će karijeru nastaviti van Engleske.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rime_
City nema pravo kupiti napadaca. To pravo imaju samo United, Real, Barca, Liverpool i Bayern.
1 4
Mele
Ma sta ce mu, ima Toresa. mlad momak, , zabija 3 komada, sta ce mu bolji.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi