Douglas Costa završava neslavnu posudbu

Salihamidžić na udaru kritika: Bild objavio kako je "bacio" 11 miliona eura ove sezone

Endin Čaušević

Brazilski fudblaer Douglas Costa u narednim danima trebao bi ozvaničiti svoj povratak u Gremio.

Costa je trenutno na posudbi u Bayernu iz Juventusa, ali je svima jasno da neće ostati u minhenskom klubu na kraju ove sezone.

Iz Bayerna su mu dali dopuštenje da napusti klub i prije isteka posudbe jer ne mogu računati na njega zbog povrede. Povrede su ove sezone sve pokvarile Costi i Bayernu jer je od dolaska iz Juventusa uspio odigrati samo 22 utakmice i zabiti jedan gol.

Nedavno je zadobio novu povredu nakon čega je odlučio da se vrati u Brazil kako bi bio sa svojom porodicom. No, ubrzo nakon toga pojavile su se priče da se Costa ne želi vraćati u Evropu i da mu je želja da se vrati u Gremio gdje je i počeo svoju karijeru.

Njemački mediji večeras su objavili da je Costa dogovorio s Bayernom da se može priključiti ekipi Gremija i završiti svoju posudbu u Minhenu. Ipak, još uvijek čeka zeleno svjetlo od Juventusa s kojim ima ugovor do ljeta 2022. godine.

Međutim, očekuje se da će Stara dama pristati da sporazumno raskine ugovor s njim i da će moći da potpiše za Gremio u narednim danima jer za sedam dana završava prelazni rok u Brazilu.

Costa bi se trebao vratiti u Minhen kako bi pokupio svoje stvari i nakon što provede nekoliko dana u karantinu imat će dozvolu da se vrati u Brazil. Očekuje se da se za dvije sedmice priključi ekipi Gremija, a za svoj bivši klub trebao bi zaigrati za nekih mjesec dana.

Ipak, ugledni Bild nije propustio priliku da ponovo kritikuje sportskog direktora Bayerna, Hasana Salihamidžića, i prozvali su ga da je napravio veoma loš potez odlukom da Douglasa Costu dovede na posudbu.

Povratak ovog 30-godišnjeg Brazilca pokazao se kao promašaj, a Bild piše da je popularni Brazzo "bacio" 11 miliona eura jer su morali za ovu sezonu pokriti platu ovog fudbalera koju ima u Juventusu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pored godišnje plate od 11 miliona eura Bayern je izdvojio još 250.000 eura za njegovu posudbu iz Juventusa. Zbog toga BIld kritikuje Salihamidžića i poručili su da je napravio veliku grešku dovođenjem Brazilca.

Douglas Costa je za prvi tim Gremija debitovao još 2008. godine, a dvije godine kasnije stigao je u Evropu i potpisao je za Shakhtar. Nakon pet godina u Ukrajini stigao je u Bayern za 30 miliona eura iz kojeg je dvije godine kasnije prešao u Juventus.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.