Bentancur i njegov agent ne znaju ništa o razmjeni u kojoj je i Miralem Pjanić

Sve demantovali

Bentancur i njegov agent ne znaju ništa o razmjeni u kojoj je i Miralem Pjanić

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić će na kraju ove sezone najvjerovatnije napustiti Barcelonu.

Pjanić je u katalonski klub stigao prošlog ljeta iz Juventusa kao veliko pojačanje, ali ove sezone Ronald Koeman mu nije dao pravu šansu i jasno mu je dao do znanja da više ne računa na njega.

Bh. veznjak je u Barcelonu stigao kao dio razmjene jer je u suprotnom pravcu otišao Arthur Melo, a katalonski klub je još pored toga uspio da zaradi oko 12 miliona eura.

Međutim, sada je jasno da ni Barcelona ni Juventus nisu baš zadovoljni s tim što su uradili. Prije desetak dana počelo se špekulisati da ovi klubovi spremaju još jednu razmjenu igrača u koju će ponovo biti uključen Pjanić.

Mnogi španski i italijanski mediji objavili su da Juventus želi da vrati Pjanića u svoje redove, a da Barcelona pokušava dovesti Rodriga Bentancura kao dio ovog transfera.

Ipak, čini se da od toga neće biti ništa jer urugvajski veznjak uopšte nema namjeru da napušta Staru damu niti je imao bilo kakve informacije da će biti dio razmjene za Pjanićev povratak.

Oglasi

Mundo Deprotivo objavio je danas da je Bentancur jasno poručio da nema nikakve informacije oko ovih špekulacija, te da njegov agent nije dobio niti jedan jedini poziv povodom svega što se piše.

I njegov agent je demantovao ove navode da će Bentancur napustiti Juventus i preći u Barcelonu u zamjenu za Pjanića, te su jasno poručili da Urugvajac ostaje u klubu iz Torina.

"Nema tu nikakvih vijesti. Ni Barcelona ni Juventus nas nisu kontaktirali na tu temu", kratko je poručio agent ovog veznjaka Daniel Bolotnicoff.

[twitter]https://twitter.com/FCBarcelonaFl/status/1395409515667984387[/twitter]

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bentancur je u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima za Juventus odigrao 45 utakmica i upisao je četiri asistencije. S druge strane, Pjanić je odigrao 29 mečeva, ali većinom je ulazio s klupe za rezervne igrače.

Čini se da od Pjanićevog povratka u Juventus neće biti ništa, a danas su se pojavile informacije da su najveći interes za bh. veznjaka pokazali PSG i Chelsea. No, šta će na kraju biti od svega toga ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi